Un empat a dos al camp de La Rapitenca el 20 de maig de 2013 va permetre a l'Olot acabar líder de Tercera aquella temporada, la de l'ascens a Segona B gràcies a les eliminatòries de repesca, amb 79 punts, igualats amb el Cornellà. Tres anys i mig després els garrotxins tornen a comandar la categoria (39), amb dos punts de marge respecte al Peralada (37), segon, abans de l'apassionant derbi que enfrontarà tots dos equips diumenge. L'equip de Ramon Maria Calderé, fins i tot, millora els números d'aquell Olot que aleshores dirigia Rodri, i que va ser capaç d'encadenar 25 jornades consecutives com a líder. En la jornada 15, l'actual, l'Olot de fa quatre temporades duia 33 punts. Després els garrotxins van jugar tres cursos a Segona B, amb molta ambició però uns resultats força discrets: 14ns (2013/14); 13ens (2014/15) i 18ns (2015/16), posició que els va fer descendir de categoria.

El més curiós és que l'Olot ha calcat el moment en què s'ha posat líder. Fa tres anys i mig els garrotxins van encadenar 11 jornades en segon lloc abans de fer el salt en la catorzena data del calendari (empatats amb el Cornellà a 30 punts). Una jornada més tard el triomf per 2-0 davant del Balaguer deixava els olotins líders en solitari. I des d'aquell dia mai van tornar a abandonar la primera posició en tota la lliga, tot i la sobtada marxa de Rodri al Cadis amb Agné i l'arribada de Julio Bañuelos, tècnic que va acabar destituït en plena fase d'ascens per situar-hi Àlex Terma.

Aquest any l'assalt al lideratge ha arribat una jornada més tard, en la quinzena, gràcies a la victòria 0-1 contra La Jonquera i la derrota del Peralada a casa davant del Vilafranca (2-3). L'equip de Calderé acumula 6 punts més que el que dirigia Rodri la temporada 2012/13 en aquesta mateixes fase del campionat.

Quatre temporades enrere l'Olot va ascendir a Segona B gràcies a la repesca que li va obrir el fet d'haver acabat primer. En l'eliminatòria directa va perdre contra l'Elx Il·licità. Després els garrotxins van superar el Mairena en la segona ronda, i l'Arandina.