L'argentí Lionel Messi va tornar als entrenaments ahir a la Ciutat Esportiva, on el Barça va començar a preparar el partit de demà (20.45, BeIN Sports) contra el Celtic de Glasgow, de la Lliga de Campions. El davanter, absent dissabte contra el Màlaga (0-0) per una indisposició que li va provocar vòmits, sembla recuperat després de la jornada de descans que va tenir diumenge l'equip de Luis Enrique, i s'espera que estigui amb els seus companys a Escòcia, on el Barcelona té l'opció de segellar la seva classificació per als vuitens de final.

A l'entrenament d'ahir hi van participar tots els jugadors disponibles que té el Barcelona, als quals es van afegir futbolistes del filial com Marlon, Mujica i Paik. El Barça s'agafa al factor Messi per recuperar l'ànim, una mica tocat després de l'empat de dissabte al Camp Nou, combinat amb la contundent victòria del Madrid al Calderón (0-3), que deixa els blancs una mica més líders, amb quatre punts d'avantatge, abans d'un cap de setmana previ al clàssic en què els catalans jugaran al complicat camp de la Reial Societat. El Madrid, mentrestant, rep l'Sporting al Bernabéu.

Abans de la jornada de Lliga, Barça i Madrid afronten el retorn de la Champions. Els blaugranes juguen demà a Glasgow contra el Celtic. L'italià Daniele Orsato ha estat designat per dirigir el partit, corresponent a la cinquena jornada de la màxima competició continental, al Celtic Park. Orsato, que és la primera vegada que dirigirà el conjunt blaugrana i l'escocès, ha xiulat aquest any tres partits a la Lliga de Campions: Steaua-Manchester City, el Leverkusen-CSKA Moscou i el Rostov-Atlètic de Madrid, i a cap d'ells va gua-nyar l'equip local.

D'altra banda, Leo Messi i Neymar figuren entre els deu candidats a guanyar el premi FIFA Puskas al millor gol del 2016, segons va anunciar ahir l'organisme internacional. El gol elegit de Messi el va marcar amb la selecció argentina contra els Estats Units, el 21 de juny del 2016, a la Copa Amèrica del Centenari; mentre que Neymar el va fer al Vila-real el 8 de novembre del 2015 a la Lliga. Els seguidors del web de la FIFA podran votar fins al 2 de desembre, data en la qual quedaran reduïts els candidats a tres. El nom del guanyador es revelarà a la gala de premis The Best que tindrà lloc a Zuric el 9 de gener. Divuit jugadors de la Lliga opten a formar part de l'onze de la UEFA. Els candidats del Barça són Piqué, Iniesta, Messi, Suárez i Neymar.