EFE/DdG lisboa (portugal)

nEl Reial Madrid va oferir ahir a Lisboa una imatge pobra, allunyada de l'eufòria de fa tres dies a l'estadi Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid, i, amb un gol de Karim Benzema en el minut 87, va guanyar 1-2 a l'Sporting de Portugal i va certificar el seu pas als vuitens de final de la Lliga de Campions. El francès, suplent com dissabte passat, va aparèixer al final del partit per rescatar un equip gris, sense moltes idees però que va sortir amb vida de Lisboa després de completar un partit estrany en què el resultat va ser l'únic positiu per als homes de Zinedine Zidane.

Sense la inspiració madridista i amb l'ordenda defensa portugesa, els primers 45 minuts es van resumir amb un únic xut entre els tres pals del Reial Madrid que va acabar en gol. El va marcar Raphael Varane, després d'una falta servida per Modric que va rematar malament Cristiano per deixar la pilota als peus del francès. Així, sol davant de Rui Patricio, el central va obrir amb comoditat el marcador.

A l'inici de la segona meitat el Madrid va veure com Bale havia de deixar el camp lesionat al turmell dret. Marcelo semblava que hauria de seguir el mateix camí que el gal·lès, però va poder aguantar uns minuts més. Les substitucions van dormir el partit i l'Sporting va semblar signar la seva condemna per una acció infantil de Joao Pereira, que va empènyer Mateo Kovacic per fer-se amb la pilota i treure ràpid una falta. El croat potser va exagerar la seva caiguda i el jutge de línia, a pocs centímetres de la jugada, va decidir l'expulsió del jugador lusità. Amb un menys sobre el camp, els homes de Jorge Jesús no es van rendir. El Reial Madrid, tot i jugar amb un més, va mostrar una imatge pobra, sense un domini total del partit, amb falta d'ocasions i amb la incertesa de patir un possible empat davant un equip minvat. Llavors, va aparèixer Fabio Coentrao. Marcelo va deixar el seu lloc en el camp al portuguès i poc després de sortir al camp va provocar un penal absurd. L'exjugador del Benfica, amb els braços enlaire mentre era dins de l'àrea, va tocar pilota en una jugada que no admetia dubtes: pena màxima que va marcar Adrien Silva.

Amb deu minuts per davant, l'equip de Zidane va intentar arreglar un disbarat que el deixava sense opcions de ser primer de grup. Amb la victòria del Dortmund, els blancs estaven classificats però no podien ser primers. I, quan tot semblava destinat a un últim partit sense història davant els alemanys al Bernabéu, va aparèixer Benzema. El francès, a falta de tres minuts, va fer l'1-2 en el segon xut a porteria del Reial Madrid en tot el partit. Efectivitat cent per cent. El quadre madridista es va classificar per a vuitens però va oferir una mala imatge que va bandejar l'èxit del Calderón. L'equip de Zidane sembla bipolar. Brillant disabte en el derbi, pobre ahir.