jordi roura olot/peralada

n Per si al derbi de diumenge entre l'Olot i el Peralada li faltessin al·licients, la presència als dos equips d'exjugadors d'un i altre club hi afegeix encara més dosis d'interès. Kike Sánchez, Lluc, Marc Mas, Abel, Uri i Jose defensen ara la samarreta garrotxina, però abans havien jugat a l'Alt Empordà; en el cas invers hi ha Gianni, Coro, Djak, Vallho i els tècnics Arnau Sala i Xavi Punsí. Mas i Coro, dues de les peces més destacades dels dos rivals d'aquest cap de setmana, admeten que tenen per davant «un derbi especial», marcat per «l'ambient de futbol que es viurà al Municipal» d'Olot. «Un dels estadis més macos de la categoria, per a mi és tornar a casa», afegia Coro, ara un dels líders del Peralada.

Es fa complicat quina mena de partit es veurà. Marc Mas, pitxitxi de Tercera amb 15 gols, apunta que «serà un derbi igualat. Els dos equips volem la pilota. Qui faci menys errors s'endurà la victòria, tot i que tots dos juguem molt bé. Caldrà ser llest i tenir eficàcia a l'àrea rival». El davanter silenc afirma que enfrontar-se al seu exequip de la temporada passada li porta «bons records» perquè segons ell «hi vaig estar molt bé i tinc molt bona relació amb els seus entrenadors, amb qui també hi vaig coincidir a Figueres». «Serà un partit xulo de jugar, és el duel que tota l'afició s'espera des de fa moltes jornades», va afegir. Tot i això, Mas assegura que si marca celebrarà el gol: «m'agrada fer-ho, no crec que sigui cap falta de respecte», va indicar.

Coro considera que «visitem el camp més complicat de la categoria, però també un dels més macos, on hi ha un gran ambient. És el partit que tota la categoria vol veure, ja no només les comarques gironines». Exjugador de l'Olot les campanyes 2013/14 i 2014/15, el curs passat va optar per marxar a provar fortuna al Japó, a l'Imabari, una experiència que valora «molt positivament, perquè vaig aprendre-hi molt tot i que el primer mes va ser duríssim. Dels 28 jugadors de l'equip només dos parlaven anglès... i vaig haver d'aprendre com vaig poder algunes coses de japonès, d'accions dels partits, per poder anar fent». El seu equip va guanyar la lliga regular però al play-off posterior el van eliminar. No poder ascendir va provocar que un parell d'espònsors deixessin el club «i em van dir que no podien fer front a la meva fitxa». Coro va acabar tornant a Segona B per a la segona part del curs passat, jugant a l'Hospitalet. A l'estiu va rebre la trucada del Girona, proposant-li fitxar per Peralada, el seu nou filial, i no s'ho va pensar. «Ara quan dius Girona ja no és aquell club humil de Segona B o Tercera, ara és un equip seriós que ha estat dos anys a les portes de Primera», destaca.

Cap dels dos considera que el partit de diumenge sigui decisiu. «Queden molts partits», coincideixen. Marc Mas destaca que «si guanyem els deixarem a cinc punts i és un coixí prou considerable, però vénen de perdre amb el Vilafranca i això els fa encara més perillosos». Coro fa servir el tòpic: «hem d'anar partit a partit. Queden moltes jornades i portem molts punts d'avantatge al cinquè. El primer que hem de fer és mirar això, no fixar-nos en el líder, sinó en assegurar el play-off, perquè nosaltres no ens podem refiar».

Tot i que Arnau i Punsí volen poc protagonisme en l'èxit del Peralada, donant tot el mèrit als jugadors, Marc Mas diu que «a principi de temporada ja els vaig dir que estarien a dalt». Corominas diu que «fer-ho tant bé és molt complicat. Alguna cosa hi deuen tenir a veure els tècnics per fer funcionar tant bé un equip nou».