El Barcelona es va classificar anit, com a primer del Grup C, per als vuitens de final de la Lliga de Campions, en guanyar el Celtic (0-2) a Glasgow, gràcies a dos gols d'un Leo Messi estel·lar. Va reaparèixer l'astre blaugrana després de la seva indisposició davant el Màlaga per restaurar l'ordre natural de les coses. El típic dia en què Messi sembla dir-los a Neymar, Suárez, Rakitic i companyia: «Tranquils, totes a mi». Un d'aquests dies en què només es juga al que vol ell. El grup està decidit: el Barça passa com a primer, el City acabarà segon tot i l'empat a Mönchengladbach (1-1) i els alemanys aniran a la Lliga Europa. El Celtic està eliminat.

En la seva primera connexió de fantasia amb Neymar, a punt va estar de fer el primer, però la defensa escocesa va rebutjar in extremis la rematada. Messi va creuar massa una assistència de Jordi Alba poc després. Només s'havia jugat un quart d'hora de partit. I a la tercera, va posar el 0-1 en rematar de primeres, al pal curt de Gordon, una sensacional assistència de Neymar.

Després del gol, el crac de Rosario va seguir desplegant el seu inesgotable repertori al Celtic Park. A Luis Suárez li va posar el segon en una centrada precisa, després de trencar la cintura d'Izaguirre a cinc minuts per arribar al descans. El davanter uruguaià va rematar de cap a boca de canó, però Gordon va tenir una reacció felina que va evitar el gol. I el Celtic, que necessitava un miracle per seguir viu a la Champions, va marxar als vestidors amb la sensació que almenys seguia viu en el partit.

I això que l'equip de Brendan Rodgers havia arrencat bé el partit. Acompanyat per la meravellosa atmosfera que sempre genera el seu estadi, anant a buscar els blaugrana molt amunt i pressionant la sortida de la pilota. No obstant això, les seves bones intencions només es van traduir en una ocasió de gol en els primers 45 minuts: un xut de Dembele que Ter Stegen va aturar en dos temps.

Els locals van millorar les seves prestacions a l'inici del segon temps. Ho va provar McGregor amb un innocent xut des de la frontal i Dembele amb una tèbia rematada de cap. En tots dos casos es van trobar amb un concentrat Ter Stegen. Van ser deu minuts d'assetjament local que es van acabar quan Izaguirre va cometre un penal absurd en placar a Luis Suárez en una lluita per guanyar la posició dins l'àrea.

Messi va deixar que Gordon s'estirés cap a la seva esquerra i va xutar centrat i ras per posar el 0-2. Nou gols en només quatre partits de Champions aquesta temporada. Un escàndol. El «10» del Barça, en una altra connexió amb Neymar, va disparar fregant el pal dret de la porteria escocesa a mitjans del segon acte. Hauria estat la sentència si no hagués estat perquè el duel estava sentenciat.

Tant, que Luis Enrique va aprofitar els últims vint minuts per donar entrada a Digne per Alba, fer debutar Marlon en substitució de Piqué i posar Arda per evitar la possible expulsió de Neymar, que s'escalfava en el seu duel amb Lustig. Va ser amonestat i es perdrà el partit amb el Möenchengladbach, del tot intranscendent, igual que Rakitic.