Diumenge és dia de partit gran a Fontajau. Els duels contra el Perfumerías Avenida sempre estan marcats en el calendari, però, aquest cop, la condició d'invicte i el gran inici de temporada de l'Spar Citylift Girona han fet augmentar encara més les expectatives al voltant d'un partit que, amb tota seguretat, decidirà qui acaba líder la primera volta del campionat. La il·lusió surt de dins del vestidor de Fontajau. Amb veteranes com Ify Ibekwe deixant clar que espera el partit «molt entusiasmada» i amb joves com Ainhoa López fent una crida perquè «vingui tothom a Fontajau, diuen que s'omplirà...». Una il·lusió, veure Fontajau ple un altre cop, que és que està fent anar de corcoll l'altra part de l'Uni. La gent que treballa fora del vestidor i la pista. Ahir al matí, la gent del club preveia de cara a diumenge un escenari semblant a la de l'històric segon partit de la final del 2015, quan l'Uni va aconseguir el títol de Lliga davant uns cinc mil espectadors a Fontajau. El partit de diumenge no és decisiu per guanyar cap títol, però en una temporada en la qual ja s'han superat els dos milers d'espectadors en la majoria de partits de lliga a Fontajau i veient el ritme de venda d'entrades, l'augment del nombre d'abonats i les peticions de molts clubs a les oficines de Fontajau es creu que diumenge a la tarda hi haurà més de 4.000 persones a Fontajau.

Amb l'objectiu d'organitzar l'afluència d'espectadors, intentant evitar problemes d'aglomeracions, des de l'Uni Girona es demana als aficionats que vagin al pavelló amb suficient antelació. Lògicament, els abonats de l'Uni i els centenars de persones que han comprat entrades anticipades per internet tenen el seu seient reservat. Arribin a l'hora que arribin. Però, per a la resta, des del club de Fontajau s'insisteix en els clubs de bàsquet que han demanat entrades que siguin al pavelló abans de dos quarts de sis de la tarda (el partit comença a les sis en punt). I pel que fa a la resta d'invitacions, que es poden aconseguir en diferents punts de la ciutat i els seus voltants a través dels patrocinadors del club, l'Uni puntualitza que aquests aficionats aniran entrant a partir de dos quarts de sis amb els seients condicionats a l'aforament que resti per omplir en el pavelló.

La capacitat oficial de Fontajau és de 5.040 seients, però diumenge no es desplegarà l'antiga grada jove (no es toca des de fa anys i no ofereix garanties de seguretat), fet que, d'entrada, rebaixa la capacitat en 670 seients. En quedarien 4.370, però, com ja va fer en la final de la diada de Sant Jordi del 2015, l'Uni té previst posar un parell de centenars de cadires a peu de pista. Aquests seients addicionals, més la gent que hi pugui haver dreta a la part de dalt, fan enlairar la capacitat actual de Fontajau fins a més de cinc milers d'espectadors. Per segurerat no pot haver-hi gent seguda a les escales, però sí que està permès que hi hagi gent de peu a l'ampli espai que hi ha darrere de l'última filera de les graderies de Fontajau.

La temporada passada, ni els duels contra el Perfumerias Avenida en Lliga o Supercopa ni tampoc en el segon assalt de la final, l'Uni va aconseguir omplir el pavelló. L'equip, llavors entrenat per l'ara director general, Xavi Fernández va aconseguir forçar el tercer partit de la final superant l'Avenida a Fontajau en el segon davant uns 3.800 espectadors. Llavors es va dir que el pavelló no s'havia acabat d'omplir, perquè no era un duel pel títol, com el del 2015, però, de cara a aquest diumenge, les expectatives són diferents. El partit és menys decisiu, tot just es juga la primera volta del campionat, però les més de 2.000 persones que han anat a veure els partits contra Araski, Ferrol o Gernika fan pensar que, aquest cop, Fontajau tornarà a reviure l'ambient del recordat Sant Jordi del 2015.