La prèvia del partit entre l'Olot i el Peralada venia marcada per la bona posició de tots dos equips a la classificació i també, pel gran nivell de totes dues plantilles. El partit va transcórrer amb total normalitat, reunint 2.000 espectadors a la grada, i només als vestidors hi va haver certa tensió. «Fa mal dir que el Peralada és el filial del Girona i que poden pagar fitxes a les quals nosaltres no podem arribar? Que ho assumeixin. Si no ho volen, és el seu problema. El que tinc clar és que l'Olot lluitarà contra ells, contra el Vilafranca, contra l'Ascó o contra qui sigui».

La polèmica venia servida després que en una entrevista al Diari de Girona, Calderé donés com a favorit el Peralada i l'endemà, Arnau Sala, afirmés que aquestes declaracions l'havien «sorprès». Després del partit d'ahir i encara amb l'emoció del duel, Calderé també va afirmar que «el primer que ha de fer l'entrenador rival és saludar el rival guanyis, empatis o perdis. Jo ho faig sempre i crec que avui és la primera vegada que no ho he pogut fer».

Les principals observacions del tècnic tarragoní respecte al potencial del rival sempre anaven enfocades cap a la mateixa direcció. «Són l'equip favorit de la categoria per la qüestió del pressupost, que et dóna la matèria primera. L'Olot va voler firmar David Corominas però no ho va poder fer perquè el Peralada ja el tenia emparaulat mitjançant el Girona. Tothom ja sap quin és l'equip favorit», va recalcar.

Finalment i per treure una mica de ferro a l'assumpte, Ramon Maria Calderé va voler deixar clar que «a l'inici sí que he parlat amb l'Arnau i m'ha dit que li he posat la pressió a sobre. I li he dit que sí, que és així perquè és la veritat. Però de forma molt amable, som amics, és un molt bon entrenador i treballa molt bé».

Unes grades que feien goig

L'afició olotina, en major mesura, juntament amb la del Peralada, va omplir les grades del Municipal d'Olot fins arribar a la xifra de 1.920 espectadors. Uns registres envejables per a qualsevol club de la categoria i que un partit més tornen a deixar clara la implicació de l'afició local amb el seu equip.