Olot i Perlada van signar un empat en un derbi apassionant i en què els xampanyers van tenir el duel a les seves mans al primer temps, però la falta de punteria i l’encert del porter Ginard van evitar que els d’Arnau Sala marxessin al descans amb un important avantatge al marcador, fins i tot, amb el partit gairebé sentenciat. A la represa, un gol de penal d’Hèctor a vuit minuts per al final va permetre als olotins acabar el derbi amb un millor sabor de boca, tot al contrari que els d’Arnau Sala, que s’havien avançat al minut 7 amb un gran gol de Boniquet. L’Olot manté els dos punts d’avantatge respecte al Peralada en la primera posició de la classificació de Tercera.

El Peralada va saltar al terreny de joc amb les idees molt clares i durant els primers 45 minuts de partit va tenir en tot moment dominat un Olot perdut, sense recursos ofensius i amb un mig del camp desbordat. Amb Marc Mas i Sergio totalment desaparaguts, només un xut de Dembo al minut 27, que va obligar a Gianni a fer una gran intervenció, va ser l’única ocasió per a l’equip de Ramon Maria Calderé. Totes les altres oportunitats, per al Peraldada. De fet, a la primera clara que va tenir l’equip blanc-i-verd, Boniquet la va ficar a dins la porteria. Després de desfer-se brillantment d’un defensa, el migcampista dels visitants va enviar un xut ajustat al pal de la porteria de Ginard (min. 7). Primera garrotada del derbi.

De fet, el mateix Boniquet i Coro van portar de corcoll una defensa i un mig del camp olotí desbordat ahir amb un doble pivot format per l’experiència d’Hèctor Simon i la joventut d’Èric Vilanova. Tot i tenir la possessió en els primers 20 minuts, els locals no van poder desfer la solidesa defensiva visitant per aconseguir generar més oportunitats.

Tot el contrari que el Peralada, que en un marge d’un quart d’hora, del minut 30 fins al descans, va poder deixar el partit gairebé sentenciat. Draman Konaré, amb dos u contra u davant Ginard, no va tenir l’encert necessari, igual que Coro, que a la mitja hora de joc va enviar un xut des de la frontal que va fregar el pal quan els aficionats peraladencs ja cantaven gol. Javi Sánchez, poc després, també va obligar Ginard a fer una gran aturada. La sensació a l’estadi era que en qualsevol moment el Peralada podia trencar el partit amb el segon gol però la manca d’encert i les bones intervencions del porter olotí van evitar que es fes més justícia al marcador pel que es va veure en el primer temps.

Els canvis milloren l’Olot

A la represa, no va trigar Calderé a arreglar un mig del camp que tan superat es va veure en el primer temps. Roger Vidal va entrar per Kike i a més, l’entrada d’Uri Santos per Sergio també va donar un aire fresc a l’atac de garrotxí. Amb l’ajuda de l’empenta del públic local (gairebé 2.000 persones), els olotins no van poder crear gran perill a la porteria de Gianni en els primers compassos de la segona meitat. El Peralada, per la seva part, tampoc es va mostrar tan incisiu en atac però tenia el partit ben controlat, encara que era l’Olot qui de mica en mica anava dominant la possessió. Al 56, Uri Santos va enviar un xut ras i potent que va aturar bé el porter del filial del Girona i el mateix protagonista, poc després, va obligar a tornar a intervenir Gianni.

A mesura que van passar els minuts, l’equip de Calderé va posar una marxa més i va començar a trenar bones combinacions per arribar amb més freqüència a l’àrea visitant. Fruit d’una d’elles, Dembo, en una posició franca per xutar, va enviar la pilota al cos de Gianni.

El penal que iguala el derbi

Al minut 82, l’Olot va trobar premi a la seva insistència final i a la seva millora en el joc. El xampanyer Chele va cometre un penal molt innocent per tocar la pilota amb la mà i Hèctor Simon no va perdonar. Va llançar la pena màxima amb molta tranquil·litat, a l’estil Panenka, per posar les taules al marcador. Un penal que des d’una banda van veure molt clar i que per a l’altra va ser molt rigorós. Celebració plena de ràbia per a un Olot que ho havia passat malament i que havia trobat el premi de l’empat des del punt de penal.

Quedava poc, però encara hi havia partit i la tensió es va anar acumulant a mesura que van anar passant els minuts. Al 87, Carbó, amb un xut des de lluny, va obligar Ginard a fer la primera intervenció del segon temps. Ja en el temps afegit, Keita no va poder desllorigar una jugada embolicada a l’àrea olotina i les taules a l’electrònic no es van moure.

Al final, empat que deixa un millor sabor de boca als olotins que, després de veure com el Peralada perdonava al primer temps, van aconseguir sumar un punt des dels onze metres. De retruc mantenen el lideratge de la Tercera Divisió amb dos punts de marge respecte els xampanyers.