L'última jornada de la Lliga de Campions va frustrar el ple de victòries de l'Atlètic de Madrid, va afegir un triomf al compte del Barcelona, i va confirmar dos primers llocs, per a l'Arsenal i el Nàpols, i dos segons: el PSG i el Benfica. A falta dels vuit partits d'aquest vespre, ja hi ha catorze equips amb plaça a vuitens: sis com a líders de grup (Atlètic de Madrid, Barcelona, Leicester, Mònaco, Arsenal i Nàpols); cinc com a segons (Bayern de Munic, Manchester City, Bayer Leverkusen, París Saint Germain i Benfica); i tres amb la posició encara per definir (Borussia Dortmund, Reial Madrid i Juventus).

Només hi haurà dos bitllets més per a la següent ronda en joc aquest dimecres. Un en el grup G, la segona posició entre el Porto i el Copenhaguen, i un altre a l'H, entre el Sevilla i l'Olympique de Lió, tot i que el conjunt andalús, si guanya, i perd o empata el Juventus, podria acabar fins i tot al capdavant del seu quartet.

Per a la Lliga Europa, mentrestant, hi ha ja quatre clubs confirmats com tercers dels seus grups: Ludogorets, Besiktas, Borussia Moenchengladbach i Rostov. Els altres quatre se sabran aquesta nit hi sortiran entre el Tottenham o el CSKA Moscou, l'Sporting de Lisboa o el Legia, el Copenhaguen o el Porto i el Lió o el Sevilla.

A l'espera que tot quedi configurat per al sorteig dels emparellaments de vuitens de final del proper dilluns a les 12.00 hores a la ciutat suïssa de Nyon, aquest dimarts va llançar al lideratge l'Arsenal ja que Lucas Pérez, amb un triplet incontestable davant del Basilea (1-4) en 47 minuts va dirigir la victòria londinenca.

Precisament els gunners són un dels rivals que el Barça evitarà en el sorteig de vuitens de dilluns que ve. Sí que es podrà enfrontar a PSG, Benfica, Bayern i Bayer Leverkusen. Avui sabrà la resta de rivals que li poden tocar.