L'atleta palamosí Adel Mechaal, vigent subcampió d'Europa en la modalitat de 5.000 metres, ha estat suspès de manera cautelar per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) fins que l'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) resolgui l'expedient que li va obrir per no estar localitzable fins a tres vegades per no passar els pertinents controls de dopatge.

D'aquesta manera, Mechaal no podrà participar aquest diumenge als campionats d'Europa de cross que es disputaran a la localitat italiana de Chia i per als quals el migfondusta havia estat seleccionat. El seu substitut serà el sorià Dani Mateo.

La Federació Espanyola d'Atletisme, amb el consentiment del palamosí, ha confirmat que el motiu de la seva baixa és la comunicació rebuda per part de la IAAF, en la que s'informa de la suspensió cautelar a l'atleta.

En un comunicat emès avui mateix, Mechaal explica que va ser ahir dimecres quan va rebre per correu electrònic la sanció, que és de caire provisional a l'espera de la resolució del seu expedient disciplinari. "La suspensió, que no és una sanció per dopatge, m'impedeix participar al Campionat d'Europa de Cross", precisa el mateix atleta, qui confirma la relació de l'expedient "exclusivament amb la suposada existència de controls fallits". A part d'anticipar que seguirà defensant la seva innocència, aprofita l'escrit per mostrar la seva "total oposició a qualsevol forma de dopatge i de repulsa cap aquells que infringeixen la normativa d'aquesta matèria".

Aquest és el comunicat íntegre que Mechaal a compartit a través del seu compte de Facebook