Els experts en la matèria, els que més hi entenen, tenien coll avall que aquest any la plantilla de l'Uni fa patxoca. Èric Surís té un vestidor sobrat de qualitat i només calia conjuntar totes les peces perquè l'engranatge funcionés a les mil meravelles. A còpia de resultats, el que sospitaven aquells qui més en saben s'ha traduït en un fet palpable. L'Spar Citylift Girona és un senyor equip. Funciona a Fontajau i també a fora, no només superant els obstacles que se li presenten a la lliga, sinó també aguantant un alt ritme de partits per respondre amb les mateixes garanties a Europa.

Sense fer una rotació de jugadores exagerada, dóna la cara aquí i allà; i tret de l'ensopegada a casa d'ara fa més d'una setmana amb el totpoderós Perfumerías Avenida, l'equip aguanta el tipus, apareix quan se'l necessita i, el més important, guanya. Anit també. Amb la classificació per a la següent ronda de l'Eurocup a la butxaca, va ser capaç de trencar la il·lusió d'un Castors Braine que se la jugava. El rival, vigent subcampió d'aquesta mateixa competició i cridat a ser un adversari a tenir molt en compte, va plantar cara un parell de quarts. Fins i tot, un tercer. Però quan les gironines s'hi van posar, ja no hi va haver res a fer: cinquè triomf de cinc partits i líders de grup de manera matemàtica.

Kahleah Copper, una escorta anotadora amb un promig de punts prou elevat i experiència a la WNBA, va posar-se a estirar el carro i el Castors Braine ho va agrair. Perquè la balança estava prou equilibrada, però amb la de Filadèlfia entonada, les belgues manaven al marcador. 34-30 al descans i els 900 espectadors que donaven color al pavelló que s'ho començaven a creure. El seu equip necessitava guanyar sí o sí per dependre d'ell mateix per classificar-se per a la següent ronda i no estar així en mans del Keltern alemany, que juga avui amb el dèbil Uniao Sportiva.

Però al tercer quart, la maquinària de l'Uni es va posar a treballar de valent. Si la setmana passada va ser Ify Ibekwe la gran figura, ahir va brillar amb llum pròpia Leo Rodríguez. La canària es va guanyar a pols ser escollida com la millor jugadora del partit. En van tenir la culpa els seus 24 punts i 7 rebots, a part de repartir un parell d'assistències. D'això se'n va afavorir l'equip de Surís. Parcial de 14-19 per tancar el tercer quart un punt amunt (48-49) i a l'últim capítol, rematada final: un 8-16 que va acabar amb la resistència local.

L'Uni segueix invicte i va camí de convertir-se en el millor dels 32 equips que competeixen a l'Eurocup, ja pensant en les properes eliminatòries. De moment, amb un average de +78, és superat pel Galatasaray turc (+85) i Carolo francès (+98). L'Agu Spor turc i el Maccabi Bnot israelià també estan invictes (4-0), però juguen avui. El desenllaç de tot plegat, la setmana vinent.