El calendari no ofereix respir per a l'Spar Citylift Girona. És el que té l'ambició de combinar la Lliga Femenina amb l'Eurocup. Si dimecres l'equip d'Èric Surís va superar un test de màxima exigència a Bèlgica, contra el Castors Braine, aquesta tarda a les gironines els espera un altre duel d'intensitat màxima. Si ja de per si el derbi català contra el Cadí promet emocions fortes, aquesta vegada potser encara més perquè arriba en la penúltima jornada abans del final de la primera volta i el consegüent tall de la Copa de la Reina. L'Uni ja hi està classificat i, fins i tot, virtualment serà cap de sèrie (hauria de perdre els dos partits que li resten per una àmplia diferència de punts), però en canvi les urgellenques pugnen amb cinc equips més per a la darrera posició que atorga el bitllet.

Que el Cadí no és un rival senzill ja va quedar clar el setembre passat en la final de la Lliga Catalana femenina, que l'equip de la Seu es va endur amb relativa comoditat (71-57). En la Lliga Femenina potser l'equip dirigit per Joan Carles Pié no ha acabat de complir les expectatives, però avui, amb la necessitat de guanyar per seguir optant a ser a la Copa, resultarà més perillós, si cal. Ahir Èric Surís explicava que «evidentment estem més rodats que no pas quan vam anar allà a jugar la Lliga Catalana, però ens anirà bé el record d'aquell partit per no repetir les errades que hi vam cometre». L'entrenador de l'Uni destacava a més a més que «possiblement enllacem els dos partits de més exigència de la temporada, perquè venim de jugar contra el Castors Braine, que era el nostre rival més dur al grup d'Eurocup, i ara ens espera el derbi, que com va quedar clar en la Lliga Catalana serà de màxima dificultat».

A l'hora de parlar del rival d'aquesta tarda, Èric Surís destacava l'estat de forma de la gironina Georgina Bahí, que li ha obert recentment, fins i tot, les portes a debutar amb la selecció espanyola. «És una jugadora amb molts anys d'experiència i fent una bona feina que ara destaca en l'estadística», va indicar. En línies generals, del Cadí, en va dir que «té una defensa intensa, són un equip que pressiona amb agressivitat i una de les claus serà no perdre excessives pilotes». Surís també va fer indicèndia al paper de jugadores com Tirera, Tània Pérez i Rojo.

La lluita per la Copa

L'Uni, arribat de Brussel·les dijous després del partit d'Eurocup, va començar a preparar ahir el partit contra el Cadí, que es podrà veure en directe per Esport 3. El cap de setmana que ve es tancarà la primera volta a Fontajau amb la visita del Gipuzkoa (dissabte 17, a les 19.00, en horari unificat).

Colíders de la classificació amb només una derrota, l'encaixada contra el Perfumerías Avenida, l'altre equip que mana a la Lliga Femenina, l'Uni té assegurada la presència a la Copa i si avui guanya també hi entrarà matemàticament com a cap de sèrie, passant així directament a les semifinals.