El 18 de juny passat el Girona deixava escapar un altre cop el tren cap a Primera. En aquella ocasió el premi se l´enduia l´Osasuna, sisè classificat al final de la passada lliga regular de Segona que va ser capaç d´eliminar en els play-off el tercer (Nàstic) i el quart (Girona), aquest darrer en la final. Sis mesos després els navarresos són cuers de la màxima categoria i ja han canviat d´entrenador (Joaquín Caparrós ha suplert Enrique Martín Monreal), mentre que els gironins, els que més temporades seguides han estat a Segona, gràcies a una ratxa de quatre triomfs consecutius tornen a fer somiar l´afició amb un possible salt a l´elit. L´Osasuna, tot i haver pujat a Primera, pateix molts problemes econòmics i amb prou feines s´ha pogut reforçar. Ho demostra una dada: ahir Caparrós va alinear fins a vuit futbolistes que van celebrar l´ascens a Montilivi (Nauzet, Miguel Flaño, Oier, Roberto Torres, De las Cuevas, Tano, David García i Kodro), més un altre (Berenguer) que aquell dia era a la banqueta i es va quedar sense jugar. Unai Garcia i el porter suplent Mario Fernández també van ser el 18 de juny a Montilivi com a suplents, igual com ahir a El Sadar.

Cinc d´aquests vuit homes que van viure l´ascens a Girona van ser titulars: Nauzet, Miguel Flaño, Oier, Roberto Torres i De las Cuevas. Els altres tres van sortir de suplents, es tracta de Tano, David Garcia i Kodro. Precisament aquest últim va ser l´autor del 0-1 a l´estadi -en un clar fora de joc- que deixava sentenciada l´eliminatòria després del 2-1 de l´anada.

En l´alineació titular dels navar­resos les poques novetats van ser Sergio León, exdavanter del Llagostera i l´Elx incorporat a l´estiu; Causic, fitxat de l´Eskisehirspor Kulubu turc; Oriol Riera, arribat des del Deportivo; el central Márquez, que va arribar a Pamplona des de l´Atlètic B, i Clerc, carriler que precisament el curs passat jugava al Girona cedit per l´Espanyol i que a l´estiu, en quedar desvinculat dels blanc-i-blaus, va acabar acceptant l´oferta de l´Osasuna per fer el salt a Primera. Un altre dels reforços amb passat a Montilivi, Javi Álamo, no estava convocat ahir. Amb prou feines ha comptat tant per Enrique Martín com per l´actual preparador, Joaquín Caparrós.

Un dels futbolistes de l´Osasuna que va ser titular a Montilivi aquell 18 de juny, Manuel Sánchez, milita ara, precisament, a les files de l´Alcorcón, tot i que el futbolista cordovès aquesta temporada només ha disputat 322 minuts en cinc partits. El cap de setmana passat, contra el Rayo Vallecano, no estava convocat. D´altres futbolistes que tenia l´equip navarrès i que van canviar d´aires a l´estiu són Nino, ara a l´Elx, i Mikel Mesa, autor del 2-1 a El Sadar, que ara milita al Mirandés. Mikel Merino, per la seva banda, és al Borussia Dortmund amb poc protagonisme i s´especula amb un possible retorn a Pamplona.

El Girona, per la seva banda, també manté a la plantilla una nombrosa nòmina de jugadors que van viure el desencís d´aquella final perduda. Borja García, Pere Pons, Granell, Aday i Cristian ­Herrera van ser titulars contra l´Osasuna aquell 18 de juny i podrien ser-ho també aquesta tarda a Santo Domingo. Alcalá i Eloi van ser suplents, mentre que els ara lesionats Richy i Kiko Olivas també formaven part de l´onze inicial que va presentar Machín.