Un altre cop de cap de Sergio Ramos quan el Reial Madrid estava a punt de pagar car un excés de confiança innecessari, va salvar el rècord de Zinedine Zidane (3-2) i manté l'avantatge de punts (6) al capdavant de la Lliga abans d'encarar el Mundial de Clubs. De nou, Ramos es va posar la disfressa de salvador en els últims segons d'un partit que va embogir quan el Reial Madrid li va posar la intensitat necessària. Després de tornar a aparèixer en el Clàssic amb un gol salvador, va repetir una jornada després per arreglar un duel ple d'errors madridistes.

Després d'una primera meitat on el Madrid no va tenir encert de cara porteria, tot i que el Deportivo tampoc va patir en excés en defensa, el duel va embogir a la segona meitat, on es van veure els cinc gols de l'enfrontament. Al minut 50, va aparèixer Morata per aportar certa tranquil·litat al madridisme. El davanter va rebre la pilota a la frontal, es va girar i el seu xut amb rosca va ser imparable per a Tyton.

Jugar sense la tensió necessària en el futbol d'avui dia es paga davant qualsevol rival, per major distància entre plantilla que hi hagi. Gaizka Garitano ho va veure i va canviar el seu pla sobre la marxa. L'entrada de Joselu era el que necessitava un Dépor que va jugar sense por, va arriscar i va recollir el premi. Andone no va tenir ocasions de rematar però va deixar una feina clau. Va robar la bimba a Casemiro i aquesta va acabar als peus de Joselu, que va resoldre amb un xut amb l'esquerra a l'escaire.

En dos minuts, el davanter visitant gelava el Bernabéu. Un altre error, en aquesta ocasió de Ramos, va provocar que Andone guanyés l'esquena de Pepe i la seva centrada de nou la rematés a la xarxa l'exmadridista.

Restaven 25 minuts per al final i al Reial Madrid no li quedava una altra que el toc de corneta. De cop va augmentar la intensitat que li faltava i Zidane va realitzar novament canvis discutibles que, amb el resultat, es queden en l'oblit. Va treure Isco abans que un fos James, per posar Mariano. I més tard va haver de recórrer a Marcelo a l'heroica i deixant defensa de tres.

El futbol directe del Reial Madrid i els excessius metres que va recular el Deportivo plantejaven un final d'infart. A sis del final, Mariano amb l'espatlla rematava a la xarxa una centrada de Lucas Vázquez per convertir el mal partit en un mal menor. A l'afegit i a la sortida d'un córner, una història repetida, coneguda pels rivals però que ningú pot frenar. De nou Ramos es va anticipar a una defensa que no va estar encertada a l'hora de marcar el futbolista per culminar una remuntada èpica.