El Barcelona ha resolt el seu amistós de Doha amb un partit plàcid (3-5) davant l'Al Ahli Jeddah, un xoc que ha servit, almenys, per veure com Paco Alcàsser per fi ha estrenat el seu compte golejador amb el conjunt blaugrana. La trobada, un compromís pendent del club català amb el que ha estat el seu patrocinador principal els últims quatre anys, ha tingut molts gols, però poca tensió competitiva i encara menys història.

El Barça ha sortit gairebé amb tot el seu equip titular, incloent el seu famós trident, encara que la MSN només ha estat mitja hora sobre la gespa de l'estadi Al-Gharafa. No ha necessitat més temps, ja que als 17 minuts de joc ja havien marcat els tres. Primer Luis Suárez, qui ha fregat lleugerament amb l'esquena una centrada de Messi que ha acabat en gol, després el propi Messi, que ha afusellat Mosailem per finalitzar una jugada que ha començat amb un robatori de Neymar. I, a continuació, el brasiler, que ja havia avisat amb un xut al pal i que ha tingut el premi del gol en rematar una assistència de Rafinha (3-0).

Els tres 'cracks' blaugranes han estat substituïts poc després. El Barça, ja amb tot la feina feta, ha aixecat el peu de l'accelerador i l'Al Ahli s'ha anat relaxant a poc a poc fins amenaçar la porteria defensada per Cillessen. El perill local en el primer acte l'ha portat gairebé sempre Al-Moasher, l'home més incisiu del conjunt de Qatar, encara que Al-Jassim, en una vaselina que ha repel·lit Cillessen, i Al-Soma, que ha creuat massa la pilota després de plantar-se tot sol davant el meta blaugrana, també han rondat el gol. També Alcàsser, a qui Mosailem li ha tret amb la punta una rematada forçada. El davanter hauria d'esperar a la represa per estrenar el seu compte com a blaugrana, encara que fos en un partit no oficial.

La segona meitat ha començat amb un penal inexistent de Masip que s'ha encarregat de transformar, a l'estil Panenka, Abdulrahman, considerat un dels futbolistes més talentosos d'Àsia i que, tot i jugar a la Lliga dels Emirats Àrabs, ha viatjat a Qatar, com a estrella convidada, per mesurar-se al Barcelona.

Alcàsser, que ha rematat de cap una centrada de Rakitic, i Rafinha, en una gran jugada personal, han posat l'1-5 abans de l'hora de joc i, com havia passat en la primera meitat, el Barça s'ha relaxat. Això ho ha aprofitat l'Al Ahli per acontentar al seu públic amb diverses arribades per la banda esquerra i dues dianes gairebé consecutives d'Asiri que situaven el partit en un interessant 3-5 a falta de 20 minuts per al final.

L'equip català ha pres de nou el control perquè la remuntada local no anés a més i aquí s'ha acabat tot. El Barcelona, això sí, ha hagut de jugar els últims deu minuts amb un home menys per la lesió de Aleñá, que s'ha fet mal tot sol al rematar una pilota.