La fase de grups de l'Eurocup es tanca aquest vespre a Fontajau (20.15) amb un partit de tràmit contra l'Uniao Sportiva portuguès, el rival més fluix d'aquesta fase, que fins ara ho ha perdut tot. Més enllà de pensar en una victòria per com més punts millor per ampliar el bàsquet average general, el tècnic de l'Uni, Èric Surís, dóna especial valor a guanyar per passar a la següent ronda amb un concloent 6-0. Surís és conscient que avui els espera un partit «fred» a Fontajau però encomana les seves jugadores a «sortir a fer la feina i endur-nos la victòria. Per la resta no ens hi farem mala sang, no entra en els plans començar a fer càlculs sobre l'average».

L'Uni s'haurà d'esperar fins demà al vespre per conèixer quin serà el seu rival en la següent fase (ja en rondes eliminatòries d'anada i tornada). Els 16 equips classificats de l'Eurocup s'ordenaran en una classificació de l'1 al 16 i s'aparellaran el primer amb l'últim i així successivament.

«Ens enfrontem al rival més fluix del grup però ens equivocarem si pensem que només de sortir a la pista ja guanyarem de 30. Per guanyar haurem de córrer, anotar, rebotejar... cal que juguem amb la tensió necessària, amb el mono de treball posat», afegia ahir Surís. L'equip es va entrenar dilluns en doble sessió i ahir en va fer una al matí.

A la memòria encara hi ha la dolorosa derrota de dissabte a la Seu contra el Cadí, la segona d'auquesta temporada a la Lliga Femenina, en un partit que l'Uni va llençar en els minuts finals. Surís assegura que l'equip ha après la lliçó: «N'hem parlat al vestidor i la veritat és que en els entrenaments les jugadores han respost molt bé. No hem d'oblidar que encara som un equip en construcció, amb certa falta de maduresa i mentalitat». En aquest sentit, com ja va fer després de caure contra el Perfumerías Avenida, va destacar que «l'important després de perdre és aprendre dels errors».

Aquesta setmana l'Uni no només tanca la primera fase de l'Eurocup. Dissabte Fontajau acollirà el darrer partit de la primera volta de la Lliga Femenina (19.00) contra el Guipúscoa. Les gironines tenen ben encarrilat arribar a la Copa com a caps de sèrie però necessiten guanyar les basques o evitar que el Gernika els recuperi l'average si perden.