Els seleccionadors catalans Gerard López i Sergio González anunciaran la convocatòria pel Catalunya-Tunísia del proper dimecres 28 de desembre a Montilivi (18.45, TV3) divendres de la setmana que ve. Fins ara només se sabia el nom de dos jugadors que en formaran part, Xavi Hernández i Sergio García, tots dos jugant ara, en la recta final de la seva carrera, a Qatar. Ahir s'hi va afegir un nom més: el de Pere Pons. El migcampista del Girona, de 23 anys, tindrà d'aquesta manera l'oportunitat de debutar amb la selecció i ho farà a casa, per posar un atractiu més al tradicional amistós de Nadal del combinat català. Les entrades, al preu únic de 24 euros, es posaran a la venda el dia 20 a les taquilles de l'estadi i al web de la federació , tot i que des d'avui els clubs ja en podran aconseguir de manera anticipada, amb beneficis exclusius. S'anuncien promocions especials per a federats i col·lectius que vulguin anar al partit que es definiran en breu.

Tot i que se l'esperava, Gerard López es va acabar absentant a última hora de l'acte d'ahir de presentació oficial del partit al saló de Descans del Teatre Municipal. Sí que hi va ser Sergio González, que va ser qui va avançar la presència de Pere Pons a l'equip. «Sabia que em faríeu aquesta pregunta. Ell ja ho sap i es pot confirmar que vindrà. En Pere és un jugador destacat al seu equip, amb una gran projecció i molt futur. El veig a Primera, i si pot ser amb el Girona, encara millor», va subratllar l'exjugador de l'Espanyol. Un altre gironí que podia formar part de la selecció és Keita Baldé (Lazio). Tot i que la voluntat del futbolista nascut a Arbúcies era venir a Girona per jugar amb Catalunya, una convocatòria amb la selecció del Senegal ho impedirà.

Sobre la resta de l'equip que presentarà Catalunya contra Tunísia, González no en va voler donar gaires detalls. «Tots els jugadors volen venir, però ja sabem segur que els que juguen a Anglaterra no ho podran fer perquè la Premier no fa vacances», va afegir. S'entén que Barça i Espanyol nodriran la majoria de posicions de la selecció, tot i que els blaugrana no tornen a la feina després de Nadal fins al dia 30. Així els barcelonistes que s'apuntin al Catalunya-Tunísia ho faran sacrificant part del seu descans. La llista tindrà 22 integrants. Del rival, Sergio va destacar que té «moltes possibilitats d'arribar al Mundial de Rússia» i va recordar que a Girona hi vindran a preparar l'imminent inici de la Copa d'Àfrica.

Omplir Montilivi

L'anunci de la convocatòria de Pere Pons va ser el més destacat de la presentació del Catalunya-Tunísia, realitzada amb tot luxe de detalls al saló de Descans del Teatre Municipal. En el seu parlament el president de la Federació, Andreu Subies, va destacar que «no és fàcil treure aquesta mena d'actes de Barcelona» però va considerar que «el territori també es mereix gaudir d'aquests partits». El dirigent va aprofitar l'avinantesa per elogiar el dolç moment que viu el futbol gironí: el Girona està plenament consolidat a Segona i aspira a pujar a Primera, el Llagostera milita a Segona B després de dos anys a la categoria de plata, i a Tercera hi ha cinc representants, amb l'Olot i el Peralada lluitant pel lideratge.

També va voler recordar la «dificultat» de trobar una selecció per jugar per Nadal, en època de vacances, i en aquest sentit va subratllar que Tunísia, en trobar-se preparant la Copa d'Àfrica, es va considerar un bon adversari. Tal com havia fet instants abans l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, Subies també es va mostrar convençut d'«omplir» les 9.200 localitats de Montilivi. En cas d'empat al final dels 90 minuts es resoldria la victòria als penals.

A banda de Madrenas i Subies, l'acte va reunir representants de molts clubs gironins i també el vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria; el delegat d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols; el president del Girona, Delfí Geli; la regidora d'Esports, Isabel Muradàs, i el diputat d'Esports, Carles Salgas, entre d'altres.