Una temporada és molt llarga, i més quan jugues més d´una competició. Aquest és el cas de l´Spar Citylift Girona. És cert que a priori tots els partits són importants. Com també ho és que n´hi ha de més decisius que altres. Aquest dimecres a Fontajau (19.15 h), l´Uni en jugarà un de transcedental. Les d´Èric Surís tenen la tornada dels setzens de l´Eurocopa davant el Wasseburg alemany, amb avantatge gironí en l´anada (62-66). Conscients d´això, ahir, les gironines van anar per feina per superar un partit més a la lliga, aquest cop contra l´Al-Qázeres, i continuar així ben a prop del líder, Perfumerías Avenida de Salamanca.

L´Spar Citylift Girona va sortir amb la directa posada. Amb un tres i no res, com aquell qui no vol la cosa, les de Surís amb tres triples consecutius de Leo Rodríguez, Spanou i Jordana, van obrir el primer forat (9-0) davant la defensa zonal extremenya. L´Al-Qázeres va necessitar cinc minuts per anotar la primera cistella. Da Silva es va carregar només començar amb dues faltes, i això va provocar a 5.42 per acabar el primer quart, el redebut -ja va defensar la samarreta de l´Uni el curs passat- de Mima Coulibaly, fitxada aquesta mateixa setmana. Ben aviat, la jugadora de Mali va recordar el seu poder sota la pintura. Aquest primer parcial, també va servir per tornar a veure Kristina Alminaite, que tornava a jugar després de gairebé sis setmanes de baixa per una fractura per estrès al primer metatarsià del peu dret. I aquest primer temps, també va servir per veure com Haley Peters, amb poc més d´un minut i mig es carregava amb tres faltes. Al final del primer quart, l´Uni ja doblava el rival al marcador (20-10).

Tothom era conscient que com més aviat s´enllestís el triomf millor. I així va ser. Ningú va desconnectar, i a còpia de picar pedra el marcador es va anar ampliant per arribar al descans amb un +23 punts (41-18). Ara sí, tot estava dat i beneït. Èric Surís va aprofitar la segona part per provar coses, però sobretot per donar minuts a tothom. Tot i així, les diferències van anar creixent fins assolir una màxima renda de 33 punts (58-25). Amb una rotació d´11 jugadores, Surís podrà disposar de més recursos per jugar la part més important de la temporada. Les visitants mai van tenir res a dir, i malgrat la millora feta en atac -van aconseguir anotar 19 punts en deu minuts, quan en els vint primers només en van anotar 18-, no van poder evitar que el tercer quart acabés amb un demolidor 65-37.

Ahir l´arbitratge no va tenir la mateixa permissivitat de l'arbitratge europeu de dimecres passat a Alemanya. Bona mostra d´això, l´eliminació per cinc faltes de Da Silva i Coulibaly, i les quatre de Peters i Ibekwe. Amb la victòria a la butxaca, Surís es va poder permetre el luxe de deixar tot l´últim període Noemí Jordana i Ify Ibekwe -val a dir que portava quatre faltes- a la banqueta. En canvi, va donar molts minuts a les joves Helena Oma, Ainhoa López i Rosó Buch.

L´últim període va arrencar amb un 0-9 que va obligar Èric Surís a demanar temps mort (65-46). Aquest últim quart va acabar amb les visitants Rosanio i Vrancic havent d´abandonar lesionades el parquet de Fontajau. Al final 75-56.

Amb els deures fets, ara ja toca pensar amb el partit de dimecres, on només un triomf o una derrota per menys de 4 punts són vàlids per començar a fer història a Europa i aconseguir el bitllet per jugar els vuitens de l´Eurocopa contra el guanyador del Niça-Agü Spor. Les turques, on juga l´ex-Girona Chelsea Gray van guanyar en l´anada per 28 punts (50-78). Leo Rodríguez amb 22 punts i 7 rebots, va acabar valorant 31 punts per convertir-se en l´MVP de la jornada.