El Barcelona ha fet un set en blanc a l'Alabès a Mendizorroza (0-6), en partit de la vintena segona jornada de Laliga Santander amb gols de Luis Suárez i Neymar que es presentava com un avançament de la final de la Copa del Rei que dirimiran tots dos equips.

El conjunt vitorià ha tingut la seva opció de avançar-se per mitjà del francès Theo Hernandez, però el meta alemany Marc Andre Ter Stegen ha avortat el seu xut.

El Barcelona després no ha perdonat i ha encarrilat la victòria amb els gols de l'uruguaià Luis Suárez, als 37 minuts, i del brasiler Neymar, als 40.

A la segona part l'equip blaugrana ha completar la golejada amb quatre gols en dotze minuts (entre el 59 i el 67), obra de l'argentí Leo Messi, d'Alexis Ruano en pròpia porta, de Luis Suárez i del croat Ivan Rakitic.

El Barcelona amb aquest resultat se situa líder provisional amb 48 punts, dos més que el Reial Madrid, que visitarà aquesta nit a l'Osasuna. El pitjorha estat la greu lesió en el seu turmell dret d'Aleix Vidal als 84 minuts en una disputa per la pilota amb Theo Hernandez.