El davanter del Barcelona Luis Suárez va declarar ahir que, malgrat haver guanyat vuit títols dels últims deu que ha disputat, a l'equip blaugrana li falta una gran remuntada, com la que intentarà contra el PSG, per passar a la història. «Crec que aquest club ha fet història per haver guanyat el triplet i moltes coses els últims anys, però si nosaltres volem fer història com a equip, ens hem de marcar l'objectiu de capgirar una eliminatòria com la del PSG, i aquest és un bonic desafiament que volem afrontar», va subratllar.

Suárez va fer aquestes manifestacions a l'acte de clausura de la dotzena edició del llibre Relats Solidaris de l'Esport, del qual n'ha estat padrí i que aquest any ha recaptat 54.710 euros per a l'Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris. El bicampió de MotoGP Marc Márquez prendrà el relleu del davanter uruguaià en la pròxima edició d'aquesta obra benèfica, que aquesta vegada recaptarà fons per a l'Associació Esclat, que lluita contra la paràlisi cerebral.

Luis Suárez va admetre que si l'acte d'ahir s'hagués celebrat l'endemà del 4-0 que el Barça va patir en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, al Parc dels Prínceps de París, segurament no hagués anat a la cita, però que ha anat assimilant la derrota i ja només pensa a capgirar l'eliminatòria al Camp Nou. «Òbviament que els ànims, després de perdre així en vuitens de la Champions, estan baixos, però crec que aquest equip és un dels principals del món i és capaç de revertir aquest tipus de situacions», va destacar.

El punta va defensar el seu tècnic, Luis Enrique Martínez, al qual s'assenyala com a principal responsable de la debacle de París: «Culpables ho som tots. Hem pogut gaudir gràcies a l'entrenador i ara estem patint tots, des de l'entrenador, fins als fisioterapeutes, passant per l'encarregat de material. Tots estem patint de la mateixa manera i tots junts hem de tirar-ho endavant».

Tot i així, Suárez no va voler pronunciar-se sobre si Luis Enrique ha de seguir la temporada que ve. «Crec que l'entrenador és bastant gran, madur i conscient de quina situació està vivint i quina decisió ha de prendre. Segueixi o no segueixi, nosaltres ho acceptarem i jo només puc dir que en aquests tres anys amb ell he estat molt a gust», va dir.

El davanter blaugrana va reconèixer que a l'equip aquest curs li falta la regularitat que va mostrar en anteriors campanyes: «Hem passat per molts alts i baixos des del principi de la temporada i hem d'aconseguir recuperar la línia de l'any passat o de fa dos. Aquest és el nostre objectiu». I va convidar els seus companys a «no abaixar els braços» i seguir lluitant per seguir vius en la màxima competició continental. «Els jugadors som conscients que no vam fer les coses bé en l'anada, però cadascú ha d'assumir el seu rol, el seu paper, i fer la seva feina, el que hagi de fer, el dia de la tornada, el 8 de març», va insistir.

D'altra banda, Suárezes va referir a la final de Copa contra l'Alabès, que no podrà disputar després de la seva expulsió els últims minuts de les semifinals contra l'Atlètic de Madrid. El Comitè d'Apel·lació també ha desestimat el recurs del Barcelona, que ahir va anunciar que anirà al Tribunal d'Arbitratge Esportiu per recórrer la segona groga que va veure l'uruguaià en el temps afegit.

Després de gaudir d'un dia de descans, la plantilla va tornar ahir als entrenaments per preparar el pròxim partit de Lliga contra el Leganés (demà, 20.45), amb la novetat d'Arda Turan.