L'Espanyol continuarà un any més sense guanyar al Bernabéu. Aquesta setmana els blanc-i-blaus s'havien conjurat per trencar la mala dinàmica en les visites al camp del Madrid, però a l'hora de la veritat l'equip va mostrar-se inofensiu i mai va fer sensació de poder rascar-hi res, tot i les baixes que presentava el rival. Al final, una brillant actuació d'Isco, que va il·luminar la victòria del Reial Madrid amb dues assistències a Álvaro Morata i a Gareth Bale, va ser suficient per al conjunt blanc per emportar-se els tres punts i mantenir el lideratge amb dos partits menys. Un, el de València, el recuperarà dimecres a Mestalla.

Les aparicions d'Isco al llarg dels noranta minuts van ser clau per al conjunt blanc, que durant moltes fases del partit es va encallar davant un rival que no va voler jugar gaire. El migcampista malagueny, amb dos cops de geni, va segellar el destí dels seus rivals.

Isco va aparèixer en l'onze pocs dies després de la batalla davant el Nàpols gràcies al fet que Zinedine Zidane va apostar per fer rotacions. Necessitava donar descans a alguns jugadors i va asseure a la banqueta James Rodríguez, Casemiro i Marcelo. Keylor Navas, Karim Benzema i Luka Modric ni van ser convocats. I Sergio Ramos, amb un problema al maluc, també es va quedar a la grada. Fins al gol de Morata al minut 33, el Madrid va notar aquestes absències. Tot i que en tot moment va tenir controlat el partit.

Isco va dinamitar definitivament el matx amb una passada perfecta al cap de Morata. El davanter blanc va batre Diego López amb un remat de manual i, després de 7 suplències consecutives, va marcar el seu setè gol a la Lliga i ja suma 11 dianes en totes les competicions.

Aquest gol va tranquil·litzar el conjunt blanc, que l'últim quart d'hora previ al descans va jugar una mica més alliberat. Així es va arribar a la mitja part amb un 1-0 escàs i no definitiu. No hi va haver gaire més, la innocència del rival i algunes absències no convidaven a permetre bon futbol.

A la represa Quique Sánchez Flores va fer sortir Hernán Pérez al lloc de Reyes. Va buscar una mica més de poder ofensiu i amb el jugador paraguaià, l'Espanyol, en alguns moments, va aconseguir inquietar el públic de l'estadi Santiago Bernabéu.

No obstant això, la tònica general va seguir sent la mateixa. El Reial Madrid va seguir a la seva, completant un partit simplement de tràmit, sense gaires ocasions. El temps va anar passant i les notícies sobre la gespa eren escasses. Aquestes es van reactivar amb la reaparició de Gareth Bale, que va tornar a jugar 88 dies després de lesionar-se, fent el 2-0, marca de la casa, en un contraatac.