Empat meritori de l'Olot ahir davant La Pobla de Mafumet. Primer, per fer-ho contra un rival que arribava a la Garrotxa en un molt bon estat de forma i que va oferir molta guerra al conjunt local, però sobretot perquè l'equip entrenat per Ramon Maria Calderé ha completat una volta sencera sense conèixer la derrota. Dinou partits després de fer-ho contra La Pobla de Mafumet, a terres tarragonines, per última vegada (i segona i última de la temporada), els olotins no han tornat a assaborir un dels costats més amargs del futbol, la derrota.

Unes xifres estel·lars que estan permetent a l'Olot a viure instal·lat a la primera posició de la Tercera Divisió, tot i que en les dues últimes jornades han vist com el Peralada li retallava quatre punts en la seva lluita pel títol de lliga. Ara, els garrotxins tenen quatre punts de marge respecte als segons, el conjunt peraladenc.

El partit d'ahir contra el conjunt tarragoní es preveia complicat per la situació i l'auge que havia tingut el rival en les últimes jornades. De fet, l'equip entrenat per Martín Posse ja suma nou jornades sense perdre i tot i que tenen la quarta plaça vuit punts per sobre estan demostrant que aniran a per ella fins al final. A Olot, van demostrar que juguen com un equip i que fan mal al rival. Però al davant hi tenien el conjunt garrotxí, que, motivats per la fita que podien aconseguir i per seguir sumant punts i restant jornades al seu calendari, van tenir bones oportunitats per marcar i, al final, un Ginard inspiradíssim per salvar les estadístiques.

Mas i Sergio Álvarez van ser els encarregats, d'inici, de trencar l'esquema defensiu visitant, però va ser La Pobla l'equip que primer va avisar. Va ser l'exjugador olotí Roger Bonet qui va crear la primera ocasió de clar perill (min. 17), però Ginard va aparèixer per primera vegada per salvar el gol.

L'Olot, més desconegut en els primers 45 minuts, va gaudir d'arribades mitjançant un Kike actiu, com és habitual, però sense inquietar el porter Perales. Encara abans del descans, triple ensurt pels garrotxins. Primer el pal, després Jose sota la línia i finalment Ginard evitaven el primer gol de l'enfrontament per un rival que havia fet més mèrits que els locals per avançar-se al marcador, si més no en els primers 45 minuts.

Ja a la segona meitat, l'entrada al terreny de joc de Roger Vidal i Uri Santos volien donar més experiència i idees a l'Olot davant un equip molt jove però amb una gran ambició. A l'hora de partit era Blázquez, qui va estar a punt de sorprendre el porter tarragoní amb una centrada que va estar a punt de convertir-se, de manera idèntica, amb el gol que va aconseguir fa tot just una setmana contra el Figueres a Vilatenim. Poc després, era Uri Santos qui tenia la més clara per l'Olot en tot el partit, però no podia definir en un u contra u davant Perales (min. 71).

Els minuts passaven i l'Olot no era capaç de perforar la defensa i la porteria contrària. Ja al temps afegit, va ser La Pobla de Mafumet qui va estar a punt d'emportar-se els tres punts. Va aparèixer, però, Xavier Ginard. El porter de l'Olot va salvar de manera brillant una doble oportunitat visitant (min. 91), que hagués significat la derrota per l'equip de Calderé.

Micaló, novament lesionat

Una de les notícies negatives va ser una nova lesió muscular del central Lluís Micaló. El defensa, titular ahir i que va superar fa pocs dies una lesió, va haver de ser substituït per Banús a causa d'unes molèsties físiques. Està pendent de més proves.