Adel Mechaal i Esther Guerrero van veure confirmat ahir el seu bitllet per a l'Europeu de Belgrad en pista coberta. Després de la disputa dels Campionats d'Espanya, la Federació Espanyola d'Atletisme va fer pública la llista per als Europeus que es disputaran del 3 al 5 de març.

Entre els escollits, hi haurà quatre catalans més: Marc Alcalà, recent campió d'Espanya de 1.500 metres, i Llorenç Sales participaran en aquesta disciplina. Jordi Torrents competirà en els 3.000 i Cristina Lara, als 60 metres. Mechaal, campió d'Espanya dels 3.000, i Esther Guerrero, triomfadora als 800, ocuparan la nòmina gironina en aquestes distàncies.

Els medallistes olímpics Ruth Beitia i Orlando Ortega encapçalen la selecció espanyola que, formada per 34 atletes (21 homes, 13 dones), buscarà ratificar a Belgrad, en l'Europeu de pista coberta, l'arribada d'una nova generació de talents.

Ruth, campiona olímpica d'alçada, participarà per vuitena vegada al campionat d'Europa sota sostre, la competició que més medalles internacionals li ha reportat: una d'or (2013), tres de plata (2005, 209 i 2011) i una de bronze (2007). Ortega, subcampió olímpic de 110 metres tanques, formarà en la nòmina de debutants espanyols. El director tècnic de la Federació Espanyola, Ramón Cid, anuncia que la llista podria ampliar-se en funció dels resultats que s'obtinguin el proper divendres 24 de febrer a la reunió internacional Villa de Madrid. Per aquest motiu, la selecció definitiva es donarà a conèixer el dilluns 27 de febrer. L'objectiu de l'equip espanyol serà millorar les dues medalles -ambdues de plata- i els nou finalistes que va obtenir fa dos anys a Praga, on només Indira Terrero (400) i Pablo Torrijos (triple) van pujar al podi. Dimarts que ve l'equip serà presentat a Madrid pel director tècnic, Ramón Cid, en presència del president del CSD, José Ramón Lete.