Dos gols del València en el tram inicial del partit, en els primers deu minuts, van poder amb el Reial Madrid, i animen un cop més la lluita per la Lliga. Els de Zidane, que van controlar la pilota durant tot el partit, es van quedar sense fer el pas endavant que buscaven en la seva lluita per sentenciar el campionat. Van desaprofitar un dels dos comodins que tenien en forma de partit ajornat (l'altre és a Balaídos, contra el Celta) i mantenen un únic punt d'avantatge respecte al Barça a la classificació.

Aquest domini de l'equip visitant només es va interrompre en alguns minuts del segon període, ja que el final del partit va ser agònic per al València, un equip que va tenir les idees clares i va saber aguantar els persistents atacs d'un Reial Madrid millor en el control del joc que en la creació d'ocasions. El duel va començar amb dues fuetades del València, que en les seves primeres arribades i al contraatac guanyava per 2-0 quan tot just s'havien complert vuit minuts de joc.

El primer gol va ser aconseguit per Zaza, en una gran rematada, i el segon per Orellana en resoldre una contra elèctrica del conjunt local. El resultat que havia pujat al marcador en tan poc temps va condicionar el desenvolupament del partit, que va passar a ser dominat absolutament per l'equip visitant davant un València atrinxerat en la seva parcel·la, que es defensava amb ordre a l'espera de trobar una nova opció a la contra.

L'equip de Zinedine Zidane es va estavellar en moltes ocasions amb la barrera defensiva local, ja que els seus jugadors es veien obligats a elaborar molt les jugades per la manca d'espais que generava el rival.

Benzema va tenir la primera oportunitat per a l'equip madrileny en una rematada que Alves va enviar a córner i poc després, una falta llançada per Parejo va ser repel·lida amb molt a encert per Keylor Navas (m.30).

El partit va avançar cap al descans amb un Reial Madrid dominador, que jugava molt a prop de la porteria valencianista i que va trobar premi a aquest domini amb un cop de cap de Cristiano Ronaldo a centrada de Marcelo molt poc abans del final del primer temps. Amb el 2-1 els madrilenys entraven de nou al partit i s'intuïa una segona part apassionant per la incertesa del resultat.

Si el control del joc madridista va ser clar en el primer temps, en el segon va créixer encara més, ja que el conjunt de Zidane va passar a jugar encara més a prop de l'àrea valencianista.

Les arribades locals eren escasses, ja que València no tenia recursos davant un Madrid que recuperava la pilota amb rapidesa i davant el qual s'havia de limitar a aguantar les envestides.

Els canvis no van modificar la dinàmica del partit, tot i que el València, en poblar més el mig del camp va taponar una mica millor el rival, el control del joc, tot i ser absolut i de tenir tancat el seu oponent en la seva parcel·la, no anava acompanyat de clares ocasions de gol.

A mesura que s'acostava el final, el València es va mostrar més solt, no tan embotellat a la seva àrea davant un rival que semblava acusar l'esforç a què el partit l'obligava. No obstant això, en els últims minuts el Madrid va buscar el gol a l'heroica, amb Sergio Ramos com a davanter, i encara que es va jugar a l'àrea del València, el gol no va arribar i la Lliga manté la seva emoció. El Madrid, amb un partit pendent al camp del Celta, té un punt de marge sobre el segon, el Barça, i tres respecte al Sevilla, que és tercer. Aquest cap de setmana, amb els partits Atlètic-Barça i Vila-real-Madrid, el campionat pot fer un nou tomb.

Al final del partit el madridista Marcelo lamentava els dos gols encaixats: «Hem entrat molt malament al partit. No hi ha excusa. Els culpables som nosaltres, hem intentat crear, però hem encaixat dos gols de badocs i cal aprendre dels errors. Seguim com a líders però cal canviar, no podem entrar al partit d'aquesta manera». Marcelo també va dir que «el València és un bon equip i té una afició que els empeny».