A Florentino Pérez ningú li retreu pràcticament res a Madrid, però, sempre amb la boca petita, al president del club blanc se l'hi ha recordat que la poca, o nul·la, implicació madridista amb l'esport femení. Molts cops s'ha parlat de la possible creació d'un equip de futbol femení -­ com tenen la resta de clubs grans de la Lliga: Atlètic de Madrid, Barça, València, Athletic Club... -, però sense arribar mai a concretar-se.

En les últimes setmanes, però, el bàsquet sembla haver avançat per la dreta el futbol com a possible via d'entrada del Madrid en l'esport femení.Convertir el CREF Hola madrileny, rival de l'Spar Citylift Girona aquest diumenge a Fontajau i actual penúltim classificat de Lliga Femenina, en una secció no oficial del Madrid seria el sistema escollit.

Una fórmula molt semblant a la que, entre els anys 60 i 70, el Madrid ja va fer servir amb el mateix CREF que, llavors, jugava els seus partits en el pavelló de la ciutat esportiva madridista i comptava amb la protecció de Raimundo Saporta que va col·locar Ignacio Pinedo, històric entrenador del Madrid, dins de la comissió esportiva del CREF. Entre els 1964 i el 1971, aquell CREF amb regust a Madrid femení va guanyar set lligues en vuit anys.

Ara, i aprofitant els nous aires que corren a la Federació Espanyola de Bàsquet després de l'arribada de Jorge Garbajosa i José Montero, l'entorn de Florentino Pérez es torna a plantejar una estructura semblant a la que, en els anys 60, protegien Saporta i Pinedo. Garbajosa va jugar un parell de temporades, entre el 2009 i el 2011 al Madrid, i coneix bé a gent com Juan Carlos Sánchez, director general de la secció de bàsquet blanca, que li poden ser de gran ajuda per tirar endavant una de les línies del seu mandat: promocionar el bàsquet femení fent més visible la seva lliga.

L'èxit de la Copa, un primer pas

L'èxit de la Copa a Girona, amb sis equips per primer cop en molts anys, va ser un primer pas, però està clar que la irrupció d'un equip del Madrid, o vinculat a l'entitat del Santiago Bernabéu, no seria un pas endavant. Seria un salt. I això ho saben Jorge Garbajosa i el seu vicepresident, Jose Montero, que en una entrevista amb RAC-1 a Fontajau entre les dues semifinals de la Copa va confirmar les intencions del Madrid.

«Seria una gran notícia que les grans marques de l'esport tinguessin representació en l'esport femení per tenir més implicació dels mitjans; em consta que el Madrid no és l'únic que ho està valorant», va dir Montero sobre una possibilitat que incrementaria la competència en una lliga, on, ara mateix, l'Spar Citylift Girona és gairebé l'única alternativa al domini del Perfumerías Avenida.

L'actual CREF està lluny de ser un equip capdavanter de la lliga. Demà passat, diumenge, visitarà Fontajau amb el tercer entrenador de la temporada, José Luis Gomez-Sellés «Kowalski», i amb una plantilla curta amb què, tot i tenir jugadores de cert nivell com Tamara Albalde o Hailey Dunham, ho tindrà complicat per plantar cara a l'Uni. I, segurament, també per mantenir la categoria per mèrits esportius. Amb quatre victòries i quinze derrotes, les madrilenyes són penúltimes i, per davant, només tenen possibilitats reals d'atrapar el Zamora. I tampoc ho tenen fàcil perquè les castellanes han guanyat dos partits més i no es troben en una dinàmica tan negativa: el CREF només ha guanyat un dels seus últims onze partits en la lliga.