La ciutat de Girona torna a tenir un extensíssim calendari de curses populars programades per aquest 2017, arribant pràcticament a la trentena. Una xifra que es dispara gairebé fins al centenar si s'hi inclouen totes les proves organitzades a la província. El running continua estant de moda i segueix reunint cada cap de setmana milers de corredors, sovint en carreres que inclouen finalitats benèfiques destinant part de les inscripcions a la solidaritat.

La Marxa Popular de Santa Eugènia (diumenge), el Duatló (5 de març), la Pujada a Àngels (19 de març) i els 10 KM de Girona (2 d'abril) són algunes de les pròximes cites per als aficionats a les curses populars. El 7 de maig arribarà la Cursa Ciutat de Girona, el 18 de juny la segona edició de les Supercurses i, passat l'estiu, el setembre es presenta amb força amb cites com la Cocollona Night Run (9), la cursa al castell de Sant Miquel (11) i la Marxa popular de la Diada (11). La Cursa de la Dona, la més multitudinària que s'ha fet mai, fins ara, a la ciutat, amb més de 5.500 participants el 2016, torna l'1 d'octubre, i el dia 22 la cursa del Carrer Nou celebrarà la 39a edició. El calendari es tanca, com és habitual, amb la tradicional Sant Silvestre de la tarda del 31 de desembre.

Girona ha acollit fins ara, des de principi d'any, cinc proves, una d'elles de nova creació com la que va lligada a la Fira de l'Esport que es va organitzar el gener. Cau del calendari la cursa de RAC-1, que el 19 de juny de l'any passat va mobilitzar gairebé 4.000 persones pels carrers principals de la ciutat, i que té caràcter itinerant. No se sap on és el sostre d'aquesta febre per córrer, perquè tan bé funcionen les cites clàssiques com les de nova creació. Molts dels organitzadors d'aquesta mena de proves consideren que una de les claus és que el running enganxa, que la gent que ho prova s'hi queda per intentar millorar les seves marques, i que resulta un esport barat i fàcil de practicar. A més darrerament la modalitat de carreres de muntanya està guanyant molts adeptes i contribueix a mantenir l'interès per córrer. El 19 de novembre, en aquest sentit, se celebrarà la cursa de Muntanya de Girona i Transgavarres, que coincidirà en data amb el Cros Ciutat de Girona. Una setmana més tard serà el torn de la Mitja Marató.

L'atletisme és un dels eixos fonamentals de Girona com a Destí turístic esportiu, un reclam cada vegada més efectiu a l'hora de combinar estades turístiques a la ciutat amb l'activitat esportiva.