Javier Mascherano, lesionat des de fa unes setmanes, podria ser la gran novetat demà al Vicente Calderón. El defensa del Barça es va deixar veure ahir al damunt de la gespa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, pel que encara no està descartat per enfrontar-se a l'Atlètic de Madrid.

Mascherano arrossega una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que l'ha impedit disputar els últims tres partits amb el conjunt blaugrana. La presència del central argentí va ser la principal novetat d'una sessió que va estar marcada per la pluja i en què també van participat els jugadors del filial Nili, Martínez, Carbonell i Abeledo.

Si finalment Mascherano es recupera a temps per mesurar-se demà a la tarda a l'Atlètic de Madrid (16.15 hores), Luis Enrique només tindrà la baixa del també defensa Aleix Vidal. El català es perdrà amb tota seguretat el que resta de temporada per culpa d'una greu lesió al turmell que va patir al camp de l'Alabès.

La plantilla blaugrana es tornarà a entrenar avui mateix a la tarda (a partir de dos quarts de cinc) i serà després de la sessió quan es desplaçarà fins a Madrid. Una hora abans, Luis Enrique compareixerà davant els mitjans en roda de premsa i el club farà pública la llista de convocats.

Una escola a la Xina

D'altra banda, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, juntament amb el seu homòleg de Mission Hills Group, Ken Chu, signaven ahir a la Xina l'acord que unirà a totes dues entitats per als propers deu anys per crear una FCBEscola i també un espai d'experiència relacionades amb l'entitat blaugrana.

Aquesta escola de futbol, que estarà unibcada a Haikou (capital de l'illa xinesa Hainan), serà gestionada de manera íntegra pel Barça en un espai compartit amb la Federació Xinesa de Futbol. Tindrà set camps d'entrenament amb capacitat per uns mil nens. A més, comptarà amb una gran botiga del Barça i una zona de restauració.