En handbol totes les victòries valen dos punts. Totes són totes. També la que va aconseguir ahir el Bordils al Blanc-i-Verd davant el Cisne. Això és així. Ho diu la normativa d'aquest esport, i, per tant, no cal donar-hi més voltes. Hi ha victòries, però, que a la pràctica valen molt més que els dos simples punts en joc. Aquest és el cas del triomf d'ahir dels de Pau Campos. Els gironins sabien que guanyar ahir significava encadenar la tercera victòria consecutiva després dels triomfs contra el Nava i l'Amenábar, i no només això sinó obrir forat amb els llocs de descens. El coixí respecte al primer equip que a dia d'avui perdria la categoria -l'Amenábar- és de 5 punts quan només falten vuit jornades per acabar la lliga. Però la victòria d'ahir, encara pot passar a ser més cotitzada en el mercat d'aquí a una setmana si el Bordils és capaç de guanyar dissabte (20 h) a la pista del penúltim classificat, Gijón. Allò que tot just fa unes setmanes semblava complicat -continuar una cinquena temporada a Divisió d'Honor Plata-, és ara més a prop. El xup-xup de la salvació se segueix cuinant a foc lent, perquè evidentment encara no hi ha res fet, però el plat en forma de permanència es podria servir a taula més aviat del previst.

El partit no va començar de la millor manera possible. El guió no va ser l'ideal, però com diu la dita, bé està el que bé acaba. S'havien disputat gairebé tretze minuts de partit i el Bordils perdia de dos (4-6). La igualtat era màxima. El Bordils no acabava de trobar la fórmula per donar la volta al marcador i uns minuts més tard, malgrat igualar el resultat amb un gol de Combis (7-7), l'electrònic tornava a oferir una renda de dos favorable a l'equip gallec (8-10). A partir d'aquí, un parcial de 6-0 va canviar el signe del partit a favor del Bordils que va arribar al descans guanyant de quatre (14-10). A la represa, la victòria no va perillar i els de Campos van arribar a tenir una màxima de sis gols (29-23). Al final 30-25.