iego Pablo Simeone, entrenador de l'Atlètic de Madrid, va arrodonir davant el Barcelona una xifra històrica al club matalasser, en aconseguir el seu partit número tres-cents com a tècnic de l'equip, una fita que el manté només per sota del mític Luis Aragonés, que va dirigir el conjunt madrileny durant 611 duels. Davant el Barcelona de Luis Enrique, el Cholo es va confirmar com un dels millors tècnics de la història del club madrileny, amb el qual, en cinc anys, ha aconseguit fites impensables quan va arribar a la capital d'Espanya, al desembre de 2011. No obstant això, Simeone va concloure el partit amb sabor amarg, ja que no va poder afegir una victòria més al seu palmarès (1-2).

El Calderón va acollir, a més, el més que probable últim clàssic entre els dos conjunts. Després de 51 anys, el recinte tancarà el proper setembre per inaugurar el nou Wanda Metropolitano.

Des que Zaballa va donar el triomf al Barcelona (0-1) al Manzanares en el curs 1966-1967, 49 partits, inclòs el d'aquest diumenge, han disputat atlètics i barcelonistes en el vell estadi. Molts d'ells, de bon joc i gols, i alguns inoblidables per a l'afició de l'Atlètic, com el 4-3 amb remuntada espectacular després d'anar perdent per 0-3, en la temporada 1993-94. Dels 49, l'Atlètic n'ha vençut 19 i el Barcelona 19 més, mentre que 11 van concloure amb empat.

El Calderón, que ja ha iniciat el compte enrere abans de la mudança, es va vestir de gala per assistir a un dels duels més atractius de la Lliga espanyola. No va animar la graderia del Fons Sud durant els primers 19 minuts en protesta per la reforma de l'escut, però no es va notar. Sí que ho va fer la resta de l'estadi. El gol de Messi al tram final va significar una nova derrota de Diego Simeone davant el Barcelona, amb el qual s'ha enfrontat com a entrenador en 23 partits, dels quals només n'ha guanyat dos.