Quan es tracta dels filials no hi ha manera. Aquesta temporada la UE Llagostera-Costa Brava està patint un autèntic calvari contra aquest tipus de rivals i ahir va ser el Mallorca B qui es va endur la victòria (0-1) de Palamós en la tercera derrota dels gironins a casa, la segona consecutiva. Els d´Oriol Alsina només han pogut sumar un dels últims dotze punts que han jugat, encara que davant del conjunt balear, igual que contra l´Alcoià, van fer tot el que calia per guanyar. Fins i tot van estavellar una pilota al pal i fallar un penal. El gol de Caye Quintana en un contracop a falta d´onze minuts per al final ho va fer més cruel.

A les altures de campionat en què ens trobem i la situació de tots dos a la classificació, era un partit important en la lluita per la permanència, el que afegit al record del resultat (4-0) a la primera volta donava un cert ànim de revenja esportiva. Però aquest any la sort ha girat l´esquena al Llagostera, i ahir va haver de fer front a nombroses baixes, inclosa la d´última hora de Chica per problemes físics. En total sis absències, fet que va obligar l´entrenador a completar la convocatòria amb tres jugadors del filial. Amb tots aquests condicionants els gironins van recuperar el sistema habitual. Mentrestant, el Mallorca B va sortir amb tres defenses i dos carrilers, fet que sobretot durant els primers minuts els va permetre tenir més control del joc.

En la primera acció del partit els balears van intentar treure profit d´una incorporació de Juanjo per la dreta que la defensa local va refusar evitant la rematada de Cedric. Amb el pas del temps el Llagostera va anar guanyant en confiança i seguretat, i no hi va haver cap més aproximació a les àrees fins que superat el primer quart d´hora One va rematar desviat un servei de cantonada, i a la mitja hora novament Samuel San José va tallar un ràpid contracop visitant per banda dreta. La resta d´ocasions van ser a favor dels gironins, primer amb una centrada de Nando Quesada que Manu Gavilán no va poder aprofitar i després amb una gran combinació entre Vivancos, Manel i Rubén, que aquest últim va enviar per sobre del travesser. Abans del descans, el Mallorca B va desaprofitar una falta lateral que Antonie va estar a punt de rematar de cap, mentre que Gavilán va executar a l´altra porteria una voleia que no va acabar entrant.

Alsina va decidir buscar més profunditat per banda dreta substituint Nando Quesada per Albar­rán. L´aposta del tècnic no va tardar a donar resultat, i en la primera intervenció del lateral, novament Gavilán va gaudir de l´ocasió més clara, amb un fort xut des de la frontal de l´àrea que es va estavellar contra el pal dret de la porteria de Valens. Sis minuts més tard, un remat de Manel desviat per un defensor, i amb el porter batut, va sortir llepant la fusta. L´infortuni dels gironins es va acabar de fer evident amb el penal que Marc Martínez va desaprofitar al tretze de la represa. L´àrbitre va xiular falta en un control amb el braç de Juanjo a l´interior de l´àrea petita després d´una centrada de Fuster, però des dels onze metres el migcampista va rematar per damunt del travesser.

Les moltes oportunitats errades van dinamitar l´ànim dels locals, que a partir d´aquell moment van fer un pas enrere donant els primers símptomes d´inseguretat. Això ho va aprofitar el Mallorca B per introduir una variació tàctica amb l´objectiu de buscar la rapidesa i mobilitat dels davanters, i ja abans del 0-1 van avisar amb un ràpid contracop sorgit després de recuperar la pilota en un fora de banda en camp propi en què Cedric va conduir per plantar-se davant de Moragón. El porter va estar molt hàbil i va salvar el seu equip. Però un minut més tard Caye Quintana no va perdonar, i el davanter va fer un gran gol superant el porter de vaselina, després de rebre una bona passada a l´espai.

Poc abans, Alsina havia fet entrar Jordá per Manu Gavilán, i després del 0-1 va fer un darrer intent per capgirar el marcador substituint Pablo Sánchez per Masó. En els deu minuts restants la necessitat per puntuar del Llagostera es va fer evident, i això es va traduir en dues ocasions més per marcar. La primera, en un tímid cop de cap de Jordá, que el porter visitant va aturar sense problemes. La segona, amb un llançament des de la frontal de l´àrea d´Albarrán, desviat. Ja en l´afegit, en una altra rematada de Jordá que va sortir tocant l´escaire.

Amb aquest resultat, els gironins segueixen en promoció de descens a Tercera, amb 29 punts, un per sota de la salvació i amb els mateixos que els llocs de descens. Tot quan només resten 11 jornades per al final.