La versió més solvent de l'Espanyol va superar un inofensiu Osasuna, en un partit que permet seguir somiant amb Europa als blanc-i-blaus i enfonsa una mica més en el pou de la classificació al conjunt navarrès. Els gols de Caicedo, Jurado i Gerard Moreno van condemnar el cuer, que va jugar més de 60 minuts amb un menys per l'expulsió d'Oier.

Els dos entrenadors van sorprendre amb les seves alineacions. Quique Sánchez Flores va apostar per David López, que al llarg de la temporada ocupa la posició de central, en el doble pivot, la seva posició natural. De la seva banda, Petar Vasiljevic va deixar a la banqueta Oriol Riera i Sergio León i va sortir amb la dupla atacant formada per Kenan Kodro i Emmanuel Rivière. Uns canvis que no van ajudar l'Osasuna en un primer temps dominat per l'Espanyol. Els locals es van sentir molt còmodes amb la pilota i no van renunciar a traçar transicions verticals, una de les seves millors virtuts. La primera ocasió del partit va ser generada per Gerard Moreno en una rematada de cap que va aturar Sirigu sense dificultats. Dos minuts després (min.17), el porter italià no va poder evitar el primer gol. El davanter equatorià va rematar una precisa centrada d'Hernán Pérez.

Després del gol, l'Espanyol va continuar dominant el partit. L'única ocasió de l'equip de Vasiljevic va ser un xut sense perill de De las Cuevas que Diego López va aturar amb facilitat. El partit es va decantar quan Gerard Moreno va provocar un penal mentre intentava superar el porter osasunista. El col·legiat Clos Gómez va xiular la pena màxima i va expulsar amb vermella directa el visitant Oier (min. 28). Caicedo va ser l'encarregat d'assumir la responsabilitat, però Sirigu va aturar-lo.

A la represa, Jurado va aprofitar un rebuig en un servei de córner per situar el 2-0 en el marcador. Amb el partit vist per sentència, Sirigu va evitar la golejada. L'Osasuna a la segona meitat no va realitzar cap tir entre els tres pals. En el descompte, Gerard Moreno, amb una subtil vaselina, va superar el porter italià del rival aprofitant una errada de la defensa osasunista.

L'Espanyol es reenganxa a la lluita per les posicions europees, una situació completament diferent de la que pateixen els navarresos que encadenen setze partits sense conèixer la victòria. Els catalans es rearmen de moral després de dues derrotes seguides contra Reial Societat i Reial Madrid.