La lliga de Segona B entra a la recta final (queden només 11 jornades) i el Llagostera, definitivament, s'ha autocondemnat a lluitar per evitar el descens a Tercera. Diumenge l'equip d'Oriol Alsina va tornar a fallar contra un rival directe, segurament, de manera injusta, però ja se sap que d'això el futbol no hi entén. Amb 29 punts i instal·lats en el lloc de promoció de descens, els blaugrana es jugaran directament la vida en els últims 11 partits, més concretament en els sis que han de disputar contra rivals directíssims. Diumenge que ve a Cornellà (12è amb 34 punts), i posteriorment contra els actuals quatre últims classificats (Eldenc, Prat, Atlètic Llevant i Gavà), i l'equip que té immediatament per sobre (Hospitalet). Quatre partits seran a Palamós (Gavà, Llevant, Eldenc i Prat), i els altres dos, a fora.

Els altres adversaris que esperen el Llagostera aquestes properes setmanes són el Barça B, el València Mestalla i el Badalona (avui en zona de promoció d'ascens), més el Sabadell i el Lleida, que ocupen la zona mitjana i sense opcions d'atrapar els de dalt, aspiren a confirmar la permanència sense angoixes.

L'objectiu del Llagostera a la segona volta era fer-ho millor que a l'inici de la Lliga, però, números en mà, la trajectòria de l'equip d'Oriol Alsina no pot ser més paral·lela. En aquesta segona part del calendari els del Gironès estant calcant els mateixos números que en les primeres vuit jornades de Lliga, és a dir, els d'Alsina han guanyat dos partits, n'han empatat dos més i n'han perdut quatre. Davant el Mallorca B (0-1), els blaugrana tenien molts objectius en joc, un d'ells cobrar la factura pendent del dolorós 4 a 0 de la primera volta; també, i era el més important, sumar els tres punts que els haurien permès abandonar la promoció de descens i saltar fins a la tretzena posició; guanyar també els hauria permès trencar amb la perillosa idèntica trajectòria de la primera volta que continua sent clònica, amb 8 punts de 24 en tots dos inicis d'ambdues voltes.

El Llagostera continua una setmana més ocupant la posició de promoció de descens, és 16è amb 29 punts i l'esperada reacció no arriba, amb la pressió afegida que el calendari es va consumint i per davant queden 11 autèntiques finals. La derrota de diumenge passat davant un rival directe com el Mallorca B (0-1) és d'aquelles que fan mal perquè confirmen el mal moment de resultats pel qual travessa el conjunt d'Oriol Alsina.

Quatre partits sense guanyar

El Llagostera fa quatre partits que no guanya: un empat i tres derrotes (1 punt dels últims 12), a més a més, en aquesta ratxa, els del Gironès han encaixat 7 gols i únicament han marcat dos gols a la porteria rival. Afortunadament, pels interessos llagosterencs, alguns dels rivals directes dels gironins van punxar en la darrera jornada i aquestes ensopegades dels companys de viatge del Llagostera han fet que els d'Alsina no caiguin més avall. El Gavà (17è) va perdre al Miniestadi davant el Barça B (4-0) mentre que el Prat (19è) va caure a casa davant l'Ebro (0-1). Les actuals quatre jornades sense vèncer no és ni de lluny la pitjor ratxa del Llagostera d'aquesta lliga, ja que els d'Oriol Alsina van estar de la tretzena a la vintena jornada sense saber què volia dir guanyar, en total van ser vuit jornades amb un balanç de 4 empats i 4 derrotes. Un motiu per a l'esperança: si fem cas als números de la primera volta, cal destacar que en la novena jornada, el Llagostera es va imposar per 3 a 0 al Cornellà, proper rival dels blaugranes aquest diumenge a partir de les sis de la tarda.