Gairebé 10 anys després de l'última vegada, La Jonquera i el Figueres es veuran aquest vespre les cares a Les Forques en un derbi al qual els verd-i-blancs arriben més necessitats de punts a la classificació. Molt lluny ja queda el 0-2 (Cruz i Cano) amb què el Figueres es va imposar a Segona Regional. Ara tots dos competeixen a Tercera Divisió i, en el cas de la Jonquera signant una notable temporada en l'any del seu debut. Àxel Vizuete té la baixa d'Ismael Lakami, amb un trencament fibril·lar, i els dubtes de Botxi, Brice, Pons i Toledo, amb molèsties, mentre que el Figueres no podrà comptar amb Quimo i Del Campo, lesionats, i perd també Ramon Masó, per acumulació de targetes. El seu lloc al lateral esquerre serà per al jove Ian Vila.

Les dues derrotes contra Terrassa i Sant Andreu han trencat la bona dinàmica dels triomfs contra Muntanyesa i Cerdanyola del Vallès i han fet tornar a acostar els jonquerencs a la zona perillosa. El coixí és de 4 punts, però el risc dels compensats podria complicar la cosa. «Al vestidor no tenim sensació de necessitat, sinó que l'equip està bé i fent una temporada formidable», recorda un Vizuete que mai vol mirar més enllà del proper partit. «Encarem el derbi amb la màxima convicció de sumar els tres punts. Estem en un bon moment, amb il·lusió i confiança», assenyala. Vizuete, al mateix temps, recorda que en cas de triomf, se situarien a 2 punts del Figueres, un rival que «per història, entitat i pressupost, està obligat a guanyar-nos».

Malgrat estar en una còmoda novena posició amb 35 punts i tenir el descens molt lluny (11 punts), Chicho aposta per seguir remant per arribar als 48 punts que teòricament donen la permanència. «Encara ens en falten molts», diu. A més a més, l'exjugador s'ha mirat la classificació de Segona B i veu el perill que hi pot haver de descensos compensats si baixen uns quants equips catalans. «La situació a Segona B és la que és amb uns quants equips catalans embolicats. Hem de mirar d'anar sumant per evitar problemes», avisa.