Luis Enrique, tècnic del Barcelona, va anunciar ahir a la nit i per sorpresa que no renovarà el seu contracte amb el club blaugrana a final d'aquesta temporada perquè necessita descansar i després d'haver-ho meditat molt.

L'entrenador de l'equip català aquestes últimes tres temporades va tancar la roda de premsa que va protagonitzar ahir al Camp Nou després de la còmoda victòria per 6-1 contra l'Sporting anunciant el seu adeu i agraint també al Barcelona l'oportunitat que li va donar ara fa tres anys de dirigir el primer equip. Després d'estar-se uns deu minuts analitzant el partit, va sorprendre els presents tot revelant el seu futur.

«Vull acabar aquesta roda de premsa d'una manera especial. Avui (ahir per al lector) us anuncio a tots que no seré l'entrenador del Barcelona la temporada vinent», va dir Luis Enrique, tot encetant així el seu discurs. L'asturià va revelar que en l'inici d'aquesta campanya ja va explicar les seves intencions de no renovar el seu contracte, que expira el proper 30 de juny, al director d'esports professionals del club, Albert Soler, i al secretari tècnic, Robert Fernández. «És una decisió difícil, però meditada i pensada. Ho tinc clar. Necessito descansar», va afegir.

Luis Enrique va ressaltar també que va ha optar per prendre aquesta decisió, en part, per la seva manera de viure la professió d'entrenador: «Això vol dir poques hores de descans. Necessito descansar». Va puntualitzar que res no canvia de cares als propers tres mesos, en els quals buscarà conquerir els tres títols que el Barcelona encara té en joc. «Queden tres competicions. En una (Lliga de Campions, davant del París Saint-Germain) igual s'alineen els astres i hi haurà un esforç màxim; i si no, queden dues competicions que també són molt importants», va subratllar.

La valoració de Bartomeu

Minuts després de l'anunci, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va atendre a la televisió del club per valorar l'adéu de Luis Enrique. «Hem d'estar molt contents pel treball que ha fet fins ara, acceptar la seva decisió i desitjar que la temporada acabi de la millor manera possible, guanyant títols», va dir. A part, va reconèixer que «aquest estiu ja va comunicar a Robert Fernández i Albert Soler que podria no continuar; aquesta setmana ens ho ha dit i ha cregut que aquest era el millor moment per comunicar-ho als jugadors».

Sobre el relleu a la banqueta, Bartomeu va dir que no hi ha presses i va demanar tranquil·litat fins al final de temporada. «Treballarem amb discreció i intentarem anunciar el seu successor el proper 1 de juliol».