El Barça rep aquest vespre i com a líder de la Lliga el Celta (20.45 hores/Movistar Partidazo), un gran desafiament contra un dels equips que aquesta temporada ha estat capaç de tombar els barcelonistes a la primera volta (4-3), en el que va ser un partit molt decebedor dels de Luis Enrique.

Precisament, el tècnic barcelonista afronta el seu primer xoc alliberat de la pressió sobre la seva continuïtat, després d'anunciar en la conferència de premsa posterior al Barça-Sporting de dimecres passat que ja no seguirà. Amb la banqueta amb un interrogant a partir de l'1 de juliol, el Barça es planta en el partit contra el Celta per primera vegada com a líder, a excepció de la primera jornada, encara que amb el condicionant que l'ara segon, Reial Madrid, té un partit pendent, precisament contra el Celta a Balaídos.

La cita d'avui arriba després d'una golejada fàcil contra l'Sporting (6-1) i amb un doble repte: donar una bona imatge, acompanyada d'un bon resultat contra el grup gallec, i deixar una empremta al Camp Nou perquè l'aficionat confiï en els seus amb vistes al xoc de dimecres contra el París Saint-Germain.

El Barça necessita guanyar per la continuïtat i consistència al moment inesperat a la Lliga, ja que s'ha vist líder després de les múltiples ensopegades del Reial Madrid, però com que no podrà obviar el que li espera a Europa, requereix d'un partit previ al PSG que generi molta confiança tant a la gespa com a la graderia. El Celta apareix com el rival adequat, per la dificultat que comportarà als blaugrana enfrontar-se contra un rival que li ha posat les coses molt difícils en anys anteriors, encara que la seva última visita al Camp Nou es va saldar amb un 6-1.

Luis Enrique Martínez no podrà disposar dels lesionats Mathieu ni Aleix Vidal, i a aquesta llista d'absències segur que s'hi afegirà André Gomez, que per indisposició no ha realitzat l'últim entrenament. Després que Piqué i Iniesta rotessin en el partit contra l'Sporting, se'ls espera a l'onze inicial perquè tinguin el punt òptim amb vista al xoc de la Champions, mentre que al davant, després dels descansos de Messi i Luis Suárez a la segona part de dimecres, potser Neymar podria ser l'únic que rotés demà.

Pel que fa al Celta, es presenta l'equip gallec al Camp Nou després d'empatar amb l'Espanyol i amb el dubte de saber si apostarà per una línia de tres centrals o si, per contra, seguirà amb l'habitual sistema de quatre. Fontàs, ex del Barça, és baixa per sanció.