Un any després de proclamar-se subcampió d'Europa de 5.000 a l'aire lliure, el palamosí Adel Mechaal ha oblidat els seus problemes amb les autoritats antidopatge en conquistar la medalla d'or de 3.000 metres en pista coberta en una cursa magistral on Carlos Mayo ha acabat vuitè.

Mechaal, que s'ha declarat "orgullós de vestir la samarreta d'Espanya", ha guanyat amb un temps de 8: 00.60, seguit del noruec Henrik Ingebrigtsen (8: 00.93) i de l'alemany Richard Ringer (8: 01.01), mentre que Mayo ha acreditat 8: 06.15.

Es tracta de la cinquena medalla per l'atletisme espanyol a 3.000 metres en uns Europeus en pista coberta.

"És el premi a aquesta lluita constant d'aquests mesos que m'ha fet molt fort. Ha estat el premi al treball i estic molt orgullós. Hi ha hagut un moment en què m'he vist tancat, com un lleó acorralat, podia haver caigut, però com que em veia fort he esperat per canviar molt fort en el 200", ha explicat l'atleta gironí.

A Mechaal li interessava una carrera ràpida i neta perquè es trobava fort, però el primer mil ha anat a ritme lent (2: 50.68). Manava Marouan Razine, fins que els turcs Kaya (Ali i Aras) han pres el comandament en el segon km. Mechaal, que s'ha vist a la cua del grup, s'ha hagut d'obrir per arribar al segon lloc. El segon mil el va cobrir l'alemany Ringer al capdavant en 5: 34.25.

Mechaal ha pres la corda al toc de campana i ha corregut a mort. Per un moment semblava que Ingebrigsten, un "killer" en campionats d'Europa, aixafaria la guitarra al palamosí, però Mechaal encara guardava un canvi més en les seves cames, ha redoblat el seu atac i ha volat fins a la meta.

El deixeble d'Antonio Serrano, que estava suspès per l'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) per tres controls fallits, competia a Belgrad en virtut de la cautelar que li va concedir el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). "No sabia si podria competir aquí fins fa 20 dies, quan va arribar la cautelar. He de donar les gràcies a Espanya per deixar-me demostrar el meu talent i per acollir a la meva família. Vull dir que em sento molt orgullós de vestir aquesta samarreta i de retornar-li a Espanya el que ha fet per mi ", ha declarat el nou campió.

L'atletisme gironí també ha estat representat en aquests europeus per la banyolina Esther Guerrero, que en la final de 800 metres ha acabat en sisena posició després d'anar de més a menys. Guerrero ha acreditat una marca de 2:03.09. La prova se l'ha endut Selina Büchel amb un temps de 2:00.38. La banyolina ha estat lluitant, amb valentia, pel podi fins que ha acabat cedint en la darrera volta.