Amb la directa posada. No és matemàtic, però la salvació està a tocar. El Bordils té pràcticament fet poder continuar una cinquena temporada a Plata. Allò que fa un mes quedava lluny, molt lluny després de la derrota injusta a la pista del Torrelavega (22-21), ha canviat de la nit al dia. Els de Pau Campos van encadenar a la pista del penúltim classificat, el Gijón Jovellanos la quarta victòria seguida, confirmant l'excel·lent estat de forma dels gironins.

El Gijón només va poder seguir el ritme dels de Pau Campos fins a deu minuts del descans. Fins aquí, la igualtat va ser màxima. L'últim cop que els de casa van anar per davant va ser al minut 20, amb el 10-9 que va marcar Pablo Fernández. A partir d'aquí, el Bordils va posar una marxa més, i això es va traduir ben aviat en bones notícies. Primer va ser Huix qui va empatar (10-10), i poc després Ignasi Moreno qui posaria l'equip de Campos per davant (10-11). Al descans, 13-16.

A la represa, la màxima diferència es va ampliar fins a sis gols amb el 16-22 a l'electrònic. La victòria era a tocar. Només faltava rematar la feina. El Bordils, conscient de la importància del triomf, va continuar portant la iniciativa per seguir augmentant la renda (18-26) a onze minuts del final. En aquest temps no hi va haver sorpreses i el Bordils va certificar un triomf que val el seu pes en or. Quart triomf seguit per acaronar la permanència.

Pau Campos reconeixia ahir després del partit a Gijón que una victòria dissabte que ve al Blanc-i-Verd (20 h) contra el Còrdova asseguraria virtualment la salvació. Precisament els andalusos i l'Amenabar marquen el descens amb 15 punts, sis menys que els 21 del Bordils.