Amb la lliçó apresa, la imatge i el resultat va ser diferent. El Palamós va reaccionar al Poliesportiu Olimpia després de l'inesperada ensopegada a Castelldefels (2-0) i davant un altre conjunt en zona de descens no es va deixar sorprendre. Feia més de tres mesos de l'última victòria a fora i ahir va copiar el resultat per fer un pas més cap a la salvació.

Mármol va introduir dos canvis a l'onze titular respecte al partit dels Canyars i, precisament, aquestes dues novetats van fer els dos primers gols dels palamosins: Marc Serramitja i Narcís Barrera. A diferència de la derrota en el darrer desplaçament, ahir els baixempordanesos van protagonitzar un partit caracteritzat per la seva capacitat realitzadora, la seva seguretat defensiva i la intensitat i contundència que a Castelldefels va desaparèixer a la segona meitat.

Ben aviat va quedar clar que el degà voliar refer-se de l'últim cop. Als dos minuts, una centrada d'Agi des del costat esquerre va ser rematat al segon pal i des de l'interior de l'àrea petita per Serramitja. La primera part s'esfumava amb dos xuts dels vallesans desviats a l'esquerra de Manzano.

El Palamós era conscient que amb el mínim avantatge no en feia prou i per això va sortir a la segona part a buscar més gols sense especular. Al minut 62, novament Agi va cedir l'esfèrica cap a Barrera i aquest, que tornava després d'una sanció, no va perdonar; l'ex-Peralada va entrar a l'interior de l'àrea i va afusellar Aitor. El partit es posava encara més coll avall quan una falta executada per Jaume Duran va ser rematada amb el cap pel capità David Cano, el central palamosí anotava així el seu primer gol del curs (0-3, min. 78).

El Sabadell B, que mai va plantar la bandera blanca de la rendició tot i el 0 a 3 i les arribades més perilloses que estava protagonitzant el Degà, va fer treballar de valent a la defensa palamosina i a Aleix Manzano. El filial arlequinat, fins i tot, va escurçar distàncies amb una rematada amb el cap d'Antonio Martín (1-3, min. 86) que va obligar els palamosins a mantenir l'estat d'alerta fins al xiulet final. Diumenge que ve, derbi a Palamós contra La Jonquera de l'exdavanter groc-i-blau Àxel Vizuete.