Sergio Ramos va tornar a vestir-se d'heroi per a un Reial Madrid que va classificar-se anit per als quarts de final de la Lliga de Campions. El defensa blanc va canviar el rumb d'un partit que se li havia complicat bastant al conjunt blanc, sobretot després de veure com el Nàpols dominava els primers 45 minuts i fins i tot s'avançava en el marcador. Dos gols gairebé calcats de l'andalús a la segona meitat no només van neutralitzar la diana inicial de Mertens, sinó que van permetre respirar a un Madrid que acabaria sentenciant als últims minuts amb una tercera diana, obra del davanter Álvaro Morata.

Va patir força el Reial Madrid a San Paolo. I això que hi arribava amb un còmode avantatge. El 3-1 del partit d'anada semblava difícil de remuntar, però el Nàpols va sortir a per totes, animat des de la graderia per prop de 60.000 aficionats. L'italià va ser l'únic equip que hi va posar esma, intensitat i futbol durant tota la primera meitat, mentre que els de Zinedine Zidane es mostraven perduts, sense guspira ni tampoc massa encertats en defensa. Mertens va convertir el domini dels locals en avantatge al marcador amb un xut creuat que suposava l'1-0 al minut 24. Els napolitans es quedaven a només un gol de la classificació i l'eliminatòria es posava d'allò més emocionant. Tot i que Cristiano Ronaldo va enviar una pilota a la fusta, en l'única oportunitat amb cara i ulls dels madridistes abans del descans, el propi Mertens hauria pogut fer pujar el 2-0 si el seu xut no s'hagués estavellat al pal de la porteria defensada per Keylor Navas.

Però al segon temps, va ser el Reial Madrid el que va donar una passa endavant. Més actitud, més intensitat i més ganes es van traduir en més arribades a la porteria rival. En només uns minuts, del 52 al 57, Sergio Ramos va capgirar el resultat. Dos gols de cap, en sengles serveis de cantonada, van refredar l'ambient a Nàpols i van deixar l'eliminatòria de vuitens totalment encarrilada per als blancs. Abans d'acabar el partit, i quan ja tot estava dat i beneït, Álvaro Morata es va encarregar de tancar la victòria amb el definitiu 1-3.