Habitual usuari de les xarxes socials, aquest dijous, aprofitant la infinitat de comentaris al voltant de la remuntada del Barça davant del PSG de la nit anterior, el tècnic del Bordils, Pau Campos, escrivia a Twitter «avui que es parla tant de miracles us convido dissabte a veure'n un que fa quatre anys que dura». I és que amb una victòria aquest vespre contra el Còrdova en un Blanc-i-verd que s'omplirà segur (20.00), el Bordils no només igualaria la seva millor ratxa de victòries en les quatre temporades a Divisió d'Honor Plata, cinc de consecutives, sinó que s'asseguraria virtualment la permanència: vuit punts de marge a manca de sis jornades. «Sí, ho vaig escriure a Twitter per, aprofitant el molt que es parlava del miracle que va suposar la remuntada del Camp Nou, fer promoció d'un esport més de proximitat que, amb molts menys recursos, fa quatre anys que està aconseguint el miracle que el Bordils competeixi en aquesta categoria», explicava ahir Campos, que admet que derrotant el Còrdova, tot i que no seria matemàtica, la permanència seria virtual perquè «nosaltres ho hauríem de perdre tot i ells encadenar una sèrie de victòries consecutives com no ho han aconseguit en tota la temporada i tenen alguns partits fàcils, però altres de complicats encara...».

Els comptes són prou clars. Després de la seva ratxa de quatre victòries consecutives, el Bordils té sis punts de marge sobre l'Amenábar i el Còrdova, que marquen el tall del descens -Gijón i Tolosa ja estan desnonats i en baixen tres- i, per tant, una victòria avui contra els andalusos permetria que, després del partit, els jugadors poguessin celebrar la salvació amb els seus aficionats en una festa per la permanència. Virtual, però prou clara quan encara quedarien sis jornades per endavant. Una festa que ningú hauria pronosticat fa un mes quan, en una altra de les habituals incursions del Bordils en les xarxes socials, el vestidor va fer aquell vídeo de paròdia de la sèrie Narcos amb el «Plata o plomo». El 4 de febrer, el Bordils va perdre per un gol a la pista del Torrelavega (22-21). Però des de llavors tot han estat victòries: La primera contra el Nava a casa (28-24), la segona a Zarautz superant l'Amenábar (18-19), la tercera davant el Cisne (30-25) al Blanc-i-verd i la darrera la setmana passada a la pista del Gijón (24-31). Una gran ratxa que, en un gest de sinceritat, ni el mateix Pau Campos tenia al cap: «La veritat és que m'esperava arribar a aquest partit contra el Còrdova un punt o dos per sobre seu, però l'equip ha fet un gran esforç i ha lluitat molt aconseguint victòries importants com la del Cisne o la de la pista de l'Amenábar que ens han portat fins aquí».

Un fins aquí que és el partit contra el Còrdova que, més enllà de la importància per a la classificació, és «esperat amb moltes ganes» en el vestidor del Bordils perquè la clara derrota en el partit de la primera en un dels pitjors partits de la temporada dels gironins. «He estat veient el vídeo i ens van guanyar de vuit, però ho podrien haver de fet de nou, de deu...», apunta Pau Campos, que defineix el rival d'aquest vespre com un equip «molt competitiu, complicat de superar, expert i que domina bé tots els aspectes que van més enllà del pur joc». I, fent un pas més, Pau Campos i el vestidor també volen superar avui el Còrdova per aconseguir el rècord de cinc victòries consecutives -que es manté des del mes de novembre del primer quan l'equip es va posar colíder amb el Barça B en la millor classificació d'aquests anys a Plata -amb un equip «amb menys noms que altres temporades». «A l'estiu vàrem perdre gent important i, des de fora del vestidor, semblava que més d'un ja donava per descomptat el descens; les cinc victòries consecutives serien un bon premi per a aquests jugadors».