La nit ha estat llarga a Bordils. Res és matemàtic, però Pau Campos i els seus jugadors saben que el triomf aconseguit anit contra el Còrdova és d´un valor incalculable. De fet, la cinquena victòria consecutiva dels gironins que els permet igualar la millor ratxa aconseguida fins ara a la categoria, els permetrà, gairebé amb tota seguretat, seguir una cinquena temporada a la Divisió d´Honor Plata. Fa tot just un mes, les coses no pintaven gens bé. La situació de l´equip era d´allò més complicada. Els del Blanc-i-Verd van arribar a caure en zona de descens, i tot plegat no convidava gens a l´optimisme. Més aviat tot al contrari, i més tenint en compte les importants baixes que va patir l´equip aquest passat estiu. A Bordils, però, estant acostumats a sobreposar-se a les adversitats. I una temporada més ho han demostrat. Ahir, lligar el triomf va ser més complicat del desitjat. La victòria es va decidir en un final d´infart. Ja se sap, els somnis només es poden fer realitat per sort o en moltes ocasions amb treball. I ahir, hi van influir les dues coses.

El partit va ser molt igualat. Bona mostra d´això, el 13-11 del descans. A la represa, la tònica va ser la mateixa. Tot i que el Còrdova es va arribar a situar per davant a la recta final (21-22), els de Campos van saber reaccionar a temps. Es va entrar a la recta final del partit amb tot per decidir. Sergi Mach va posar l´empat a menys d´un minut i mig per acabar (22-22). Amb el públic dempeus per viure un últim minut a cara o creu, el primer ingredient per fer els somnis realitats -la sort- es va aliar del costat gironí. El segon argument, el treball, va materialitzar-se després d´una recuperació que va finalitzar Pep Reixach per fer el 23-22. El Còrdova va tenir a deu segons del final una acció per igualar l´electrònic, però l´esfèrica es va estavellar al pal, i el refús va ser per a un Bordils que de les mans d´Huix va sentenciar sobre la botzina, amb la porteria buida i des del mig de la pista amb el definitiu 24-22. L´afició va embogir, i la celebració va ser llarga dins i fora de la pista. Després del partit, els clàxons dels cotxes proclamaven l´alegria d´una afició que un curs més podrà gaudir de la segona categoria estatal. Un premi més que merescut.

S´esvaeix el perill de dissolució

A finals de gener, el club va anunciar la creació d´una junta gestora per un període màxim de tres mesos i amb l'encàrrec de convocar noves eleccions després que no es presentés cap candidatura a les eleccions que s'haurien hagut de celebrar el 5 de febrer. Els directius sortints, ja van advertir aleshores que si en aquest temps no sortia ningú disposat a dirigir el Bordils, tirarien endavant la dissolució del club. Ara, però sembla que finalment l´encàrrec que tenia la junta gestora va per bon camí, i segons fonts properes a l'entitat, tot indica que en qüestió de dues-tres setmanes, s'anunciarà una candidatura amb ganes de constituir una nova junta directiva per fer-se ­càrrec del lideratge del club i del seu dia a dia. De fet, tot està pràcticament fet, només falta acabar de polir diferents serrells. Així doncs, el Bordils, que ahir es va assegurar virtualment seguir un curs més a Plata, sembla que també té garantida la seva continuïtat als despatxos. D´aquesta forma, no s´haurà de dissoldre un club amb més de cinquanta anys d´història