Una setmana després de guanyar el campionat d'Europa indoor, Adel Mechaal va confirmar el seu bon moment de forma i s'ha proclamat guanyador del campionat d'Espanya de Cros disputat a Gijón.

En la carrera masculina Adel Mechal i el seu company en la selecció de Catalunya Ayal Lamdassen van dominar i van entrar agafats de la mà si bé Mechaal ho va fer uns centímetres per davant en un temps de 31:20 per 31:21 de Lamdassen mentre que tercer va ser el castellà Javi Guerra en 31:38.

En la prova femenina la representant del País Basc Trihas Gebre va dominar amb autoritat a la resta de rivals completant els 10 quilòmetres de recorregut en un temps de 36:07 minuts, un minut i set segons menys que la segona classificada, l'atleta de Castella-la Manxa Ana Lozano (37:14) i de la seva companya Nuria Fernández, 37:19.

La 99 edició dels Campionats d'Espanya de Cros van comptar amb la participació de 588 atletes que es disputaven no només els títols en les diferents categories sinó també formar part de la selecció nacional per al Campionat del Món que tindrà lloc el proper dia 26 a Kampala, Uganda.