La tercera edició de la gala de les Promeses de l'Esport gironí ha premiat 141 joves esportistes gironins, d'entre 14 i 18 anys, pels seus mèrits durant l'any passat. Després de tres anys, aquesta iniciativa sorgida des de la Delegació d'Esports de la Generalitat a Girona ja ha reconegut més de mig miler d'esportistes. «Aquests premis són una bona manera d'esperonar nanos joves per seguir conciliant estudis amb bons resultats esportius, una cosa que requereix perseverança i sacrifici», explicava ahir Josep Pujols, el delegat territorial de Girona.

La Representació Territorial de la Secretaria General de l'Esport a les comarques gironines va començar a impulsar aquesta gala el 2015. Aquest vespre s'han homenajat 141 esportistes de 24 modalitats diferents i les seves especialitats, que inclou aquells que han obtingut un resultat esportiu durant l'any passat. Entre els diferents joves premiats hi ha patinadores del CPA Olot i del CPA Girona, campiones i subcampiones del món; la tennista Helena Jansen; el judoka Àlex Salas; l'atleta Elvin Josué Canales, el ciclista Àlex Jaime i el nedador Sergi Casas.

L'acte ha omplert l'Auditori de Girona. Hi han assistit el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i el representant territorial de l'Esport, Josep Pujols. En el seu tercer any, la gala està plenament consolidada: «els clubs i les Federacions se l'esperen, és un acte que atrau i que els resulta molt interessant», subratlla Pujols.

Els premis Joves Promeses de l'Esport gironí reconeixen esportistes d'entre 14 i 18 anys, a títol individual i per equips en esports col·lectius, que compleixin els requisits següents: haver guanyat una final catalana o haver fet podi en una competició de nivell superior, o bé haver guanyat en categoria absoluta en competicions federades. El reconeixement es formalitza mitjançant un diploma i un trofeu amb el nom de la persona guanyadora i l'any de concessió. Més de mig miler de gironins ja se l'han adjudicat.

Promeses que ja han arribat a l'esport d'elit

La gimnasta Nora Fernández (que avui ha tornat a ser premiada) és una de les esportistes gironines amb més projecció; en altres edicions el premi ha reconegut les tennistes Aliona Bolsova i Paula Badosa, el ciclista Jofre Cullell i els jugadors d'handbol David Mach (Bordils) i Natan Suárez (Sarrià).

Create your own infographics