El Barça es veurà les cares amb el Juventus, campió d'Itàlia, als quarts de final de la Lliga de Campions, una eliminatòria que tindrà un altre emparellament d'alt voltatge, el que protagonitzarà el Reial Madrid, vigent campió, contra el Bayern de Munic. El cartell el completen el Borussia Dortmund i el Mònaco, així com també l'Atlètic de Madrid, a qui li ha tocat el Leicester anglès, botxí del Sevilla en l'anterior eliminatòria. El gal·lès Ian Rush va ser la mà innocent del sorteig celebrat ahir a Nyon, Suïssa, per a una eliminatòria que es disputarà els dies 11 i 12 d'abril (l'anada), i 18 i 19 del mateix mes (la tornada). Serà el dia 21 quan es sortejaran les semifinals entre els quatre supervivents, mentre que la final es jugarà a l'estadi Nacional de Cardiff el 3 de juny.

Capaç de protagonitzar una proesa sense precedents, eliminant el PSG tot i haver perdut per 4-0 a l'anada, el Barça es presenta als quarts de final, on es trobarà el Juventus. Un xoc entre dos grans del continent, que s'han enfrontat en set ocasions al llarg de la història, amb tres victòries blaugranes, i dos empats. Serà el retorn del brasiler Dani Alves al Camp Nou; i la visita a l'estadi d'una de les grans promeses del futbol, l'argentí Paulo Dybala, qui s'enfrontarà amb la gran referència del seu país, Leo Messi. Arriba crescut l'equip de Luis Enrique a aquest encreuament després de la històrica remuntada davant del PSG (6-1 al Camp Nou per neutralitzar el 4-0 del Parc dels Prínceps); el Juventus s'hi presenta en eliminar el Porto a l'anterior ronda (0-2 a l'anada i 1-0 a la tornada).

El Reial Madrid, contra Ancelotti

El Bayern-Reial Madrid, tot un clàssic a Europa, es convertirà en el retrobament de l'italià Carlo Ancelotti amb el conjunt blanc. El tècnic va ser un dels artífexs de la Copa d'Europa que el conjunt blanc va guanyar a Lisboa el 2014 contra l'Atlètic de Madrid a la final. Tots dos equips, els únics segons de grup de la primera fase que han superat els vuitens, s'han enfrontat en 25 ocasions, amb un balanç de 10 victòries madridistes, 2 empats i 11 triomfs dels bavaresos.

Xabi Alonso, que es retirarà al final d'aquesta temporada, també es retrobarà amb el seu exequip; no serà l'únic, ja que l'holandès Arjen Robben també té passat blanc. I a la inversa passa amb l'alemany Toni Kross, exjugador del campió alemany.

De la seva banda, a l'Atlètic de Madrid li tocava l'oponent anhelat per tots, el Leicester City. Tot i això, el conjunt anglès no serà un rival fàcil com ho va demostrar en la darrera eliminatòria, remuntant un 2-1 en contra davant el Sevilla i deixant els andalusos fora de la competició. Els de Simeone, això sí, són els clars favorits per passar a semifinals.