El Miniestadi acull aquesta tarda (18.00 hores) un derbi entre dos conjunts que, si bé tots dos vesteixen de blaugrana, tenen dos objectius diametralment oposats. El Llagostera, avall a la classificació, necessita assaltar el fortí del líder de la categoria, quelcom que només han aconseguit el Cornella (0-1) i el Badalona (1-3). Ser el tercer en discòrdia seria una notícia molt benvinguda per a un vestidor, el que dirigeix Oriol Alsina, que necessita com més punts millor per lligar la permanència i deixar enrere un curs amb més patiment de l'esperat. El mirall és la victòria d'ara fa dues temporades en el mateix escenari, però en una categoria per sobre. Aquell curs, el 14/15, els gironins s'apuntaven la victòria gràcies a una diana en pròpia porteria de Patric.

Tot i aquell bon record, Alsina és el primer a reconèixer que avui, al Miniestadi, «ens espera un partit molt complicat perquè el Barça B és el líder i segurament l'equip que millor juga a futbol de tota la categoria». El maresmenc, això sí, no descarta donar la campanada. «Portem una dinàmica molt bona, sobretot a casa. Esperem competir al màxim i intentar guanyar a fora com ja hem fet en d'altres ocasions».

Tenir la pilota serà l'objectiu de tots dos equips i aquí és on Alsina creu que hi pot haver la clau. «Sabem que dominar la possessió serà impossible, però com més minuts la pilota sigui nostra, menys la tindran ells. És llavors quan més pateixen i menys poden atacar i fer-nos mal». Per aquest partit, el tècnic tindrà les baixes de Rodri, Jon Ander i Colorado (tots ells lesionats), però recupera Diego Jiménez i Javi Chica, que apunten a l'onze.

Les urgències del Llagostera, a només un punt del descens directe, provoquen que l'equip afronti el tram final del campionat amb l'obligació de guanyar sigui qui sigui el rival. Fins i tot si el Barça B és el líder, o si el partit de la primera volta va acabar amb un 0-2 a favor dels de Gerard López. Tot i que pot passar qualsevol cosa, que els d'Alsina s'emportin els tres punts serà tota una sorpresa, tenint en compte els bons registres del filial barcelonista i que els gironins fa més de quatre mesos que no guanyen a fora. L'última vegada que ho van fer va ser el dimecres 2 de novembre de l'any passat, amb un 0-3 a la Nova Creu Alta de Sabadell. Des d'aleshores, cinc derrotes i quatre empats.

Aleñá, Varo i el perill de Perea

El Barça B, que acumula 5 jornades sense perdre tot i que en les últimes dues no ha passat de l'empat, recupera Aleñá, que l'últim partit va anar convocat amb el primer equip. També estarà a disposició de Gerard López el porter Varo, recuperat d'una lesió. Un dels grans perills dels blaugrana és Alberto Perea, amb passat al club de Llagostera (14/15).