Després de cedir novament el lideratge a Riazor amb una inesperada derrota contra el Deportivo (2-1), el Barça rep aquesta nit el València (20.45 h) amb la necessitat d'aconseguir una victòria que li permeti mantenir les seves aspiracions d'aconseguir el títol de Lliga. Els blaugrana gairebé sempre tenen dificultats per superar el conjunt valencianista, que ha guanyat al Camp Nou en dues de les seves últimes tres visites. Luis Enrique, conscient d'això, no vol sorpreses i per això aparcarà les rotacions. El tècnic del conjunt català recupera per aquest partit els lesionats Neymar, Rafinha i Mathieu, que avui mateix rebran l'alta mèdica.

Dels tres, qui entrarà ben segur a la llista serà Neymar, absent a Riazor per unes molèsties a l'adductor. El trident, format pel brasiler, Messi i Luis Suárez torna, per tant, al Camp Nou. L'última vegada que van jugar junts va ser el partit de la històrica remuntada a la Lliga de Campions, contra el PSG.

Com en els últims compromisos, Luis Enrique recorrerà al 3-4-3 per augmentar el rendiment de la sala de màquines blaugrana: el mig del camp. Per això, Messi podria endarrerir de nou la seva posició a la mitjapunta i Arda ocupar una plaça a la línia d'atac. Mascherano, Piqué i Umtiti podria formar l'eix de la defensa, i Sergi Busquets, Rakitic i Iniesta completar el centre del camp. Al davant hi tindran el València, que amb un matalàs d'onze punts i quatre equips respecte del descens i sense possibilitat real d'arribar a Europa, s'ha quedat sense objectiu pel qual lluitar en aquest tram final. L'equip que dirigeix Salvador González Voro acumula quatre partits sense guanyar com a visitant i afronta aquesta complicada sortida després de sortir escaldat de la que va realitzar fa dues setmanes al Vicente Calderón, per enfrontar-se a un Atlètic de Madrid que amb prou feines va tenir problemes per derrotar-lo.

Aquesta falta d'encert el va afectar igualment en el partit de la passada jornada contra l'Sporting de Gijón i no va reaccionar fins que els seus aficionats van començar a mostrar el seu empipament i l'equip asturià es va avançar en el marcador.

Una de les principals amenaces de l'equip valencià al Camp Nou pot ser el davanter Munir, exjugador del Barça i que pot ser titular al costat d'homes com Zaza o Orellana.

Amb Rodrigo Moreno lesionat des de fa un parell de mesos, per a aquest partit Voro tornarà a tenir la baixa de Nani, que s'ha perdut els últims partits per una lesió muscular i tampoc podrà comptar amb Santi Mina.