L'atleta de Garrigàs David Garcia (TR-EsportsParra), segon classificat l'any passat, es va proclamar ahir guanyador de la prova masculina de la 54a edició de la Pujada als Àngels que organitza el GEiEG des del 1964, la cursa de muntanya més antiga de l´Estat, i ho va fer amb un temps de 38 minuts i 22 segons.

El segon atleta a creuar la línia de meta va ser Jaume Martí, que va necessitar 25 segons més per completar la carrera. L´últim calaix del podi va ser per a Lluís Vall-Llosera, també de l´equip TR-EsportsParra, amb una marca de 38 minuts i 58 segons.

En la categoria femenina, la millor atleta va ser Núria Guàrdia, que va acabar la prova amb un registre de 45 minuts i 7 segons. El podi femení el van completar Gemma Frigola amb un temps de 46 minuts i 43 segons, mentre que el darrer calaix del podi femení se´l va adjudicar Elisabet Martí, amb un temps de 47 minuts i 50 segons.

La Cursa va arrencar a les nou del matí des de Sant Pere de Galligants, on més de 1.200 participants van iniciar la tradicional Pujada al Santuari dels Àngels. Durant el recorregut els atletes es van trobar alguns punts emblemàtics com la Font del Bisbe i la Casa de les Figues. Un total de 600 atletes ho van fer amb dorsal, mentre més de 600 ho van fer sense dorsal, d´una prova que ja ha esdevingut històrica i que cada any per aquestes dates s´esperen desenes d´atletes de les comarques gironines.

Un cop completada la prova es va procedir a l´entrega de premis, on, entre d´altres, hi van ser presents, el president de l´entitat grupista, Francesc Cayuela, i l´alcaldessa de la ciutat de Girona, Marta Madrenas. El guanyador es va endur un premi valorat amb 500 euros, el segon classificat va rebre un val de 200 euros, mentre que el tercer va ser de 100 euros. L´esdeveniment va propiciar un ambient de festivitat màxima al conegut Santuari gironí que a part dels atletes va reunir nombrosos aficionats, així com també familiars i amics que van pujar fins al ­santuari de la Mare de Déu dels Àngels, que amb 485 metres és un dels cims més elevats de les Gavar­res.