El títol de la crònica publicada ahir del partit de diumenge contra el Sabadell B al web de La Jonquera deixava poc marge per a la interpretació: «Fins els pebrots!». L'equip empordanès, que acumula cinc derrotes seguides i s'ha acostat perillosament a la zona de descens, amb la complicació afegida dels descensos compensats que hi pot haver des de Segona B, fa dies que no combrega amb els arbitratges que rep. La sensació l'expressa gràficament el seu president, Jordi Farrerons: «A vegades tens la sensació que fem nosa a Tercera. Si hem de baixar, que sigui pels nostres demèrits esportius. La realitat és que els nostres socis i seguidors se senten maltractats pels àrbitres».

L'últim capítol es va viure diumenge a Les Forques contra el Sabadell B, un rival directe que es va endur els tres punts (0-1) gràcies a un mal rebuig del porter local Toni Montero a la sortida d'un córner. El públic de La Jonquera va reclamar dos penals «claríssims», que el col·legiat Garcia Fuster no va assenyalar. El club, que té uns 300 socis en un poble de tot just 3.000 habitants, ha debutat aquest curs a Tercera, una categoria que voldrien mantenir malgrat la modèstia dels seus recursos. «És clar que si baixem no passaria res perquè, segurament, estem en una categoria que no ens pertoca per la nostra dimensió, però després del bon paper que hem fet durant bona part de la temporada, estem tocats i ens doldria descendir», afegeix el president.

La crònica del partit que publicava el web de La Jonquera denunciava «novament un arbitratge lamentable». Així explicava que després del 0-1, que va arribar als cinc minuts de joc, «ni hem sabut, ni hem pogut, ni ens han deixat remuntar el partit. Ja no cal afegir res més en aquesta crònica, simplement us convidem que si podeu veure les imatges del partit en algun mitja els propers dies vosaltres mateixos jutgeu. Per què no rebem el mateix tracte arbitral que la resta dels equips? Per què a nosaltres no ens xiulen simples faltes o clars penals a favor? Per què les targetes són tan fàcils de treure als nostres jugadors i costa tant que les rebin les rivals? Avui fins a tres més que possibles penals a l'àrea del Sabadell, un de Mamau i dos de Marc Vilà, i res de res».

El proper compromís de La Jonquera és diumenge a Castelldefels, un altre rival directe en la lluita per la permanència. Els d'Axel Vizuete són setzens amb 31 punts quan falten 8 jornades pel final de lliga, un per sobre de les posicions de descens directe, que marca el Manlleu. Un dels grans problemes que ha arrossegat l'equip empordanès durant tota la temporada ha sigut la seva manca de gol. En 30 partits tan sols n'ha marcat 14, amb diferència el pitjor balanç de la categoria, tot i que els han permès guanyar 7 partits.