Nacer Bouhanni (Cofidis) s'ha imposat amb comoditat en la quarta etapa de la Volta amb final a Igualada. El velocista francès ha resistit el fort ritme imposat a l'Alt del Puig i ha dominat a plaer l'esprint reduït. La general no ha patit canvis i Tejay Van Garderen segueix com a líder abans de la decisiva cinquena etapa amb final a Lo Port.

El dia s'ha llevat complicat a Llívia, que havia de ser el punt de partida de l'etapa. La neu que ha caigut a la Cerdanya ha obligat a la organització de la Volta Catalunya a retallar 60 quilòmetres de quilometratge per respectar la seguretat dels corredors i s'ha marcat la nova sortida a la localitat de Montferrer.

Superat el problema meteorològic, l'etapa s'ha pogut disputar sense incidències. Gonçalves (Katusha), Keizer (Lotto), Boni (Emirates), Rubio (C.Rural) i Osorio (Postobon), han format l'escapada del dia. Els cinc s'han entès bé, però la llei del pilot sempre mana i han estat caçats just abans de la gran dificultat de la jornada, el Turó del Puig (2a). El port, situat a 14 quilòmetres de l'arribada, era el jutge de la resolució.

Romain Bardet i Daniel Martin han canviat el ritme a les seves rampes, però el mateix Alberto Contador en persona s'ha encarregat de sufocar l'incendi. Ha estat llavors quan Movistar ha realitzat un meravellos moviment tàctic. El català Marc Soler s'ha llançat a tomba oberta en el descens camí d'Igualada. Per darrere, Alejandro Valverde ha reaccionat amb Chris Froome a roda. Tots tres, acompanyats del francès Goudu, han fet forat i han posta la por al cos al conjunt BMC.

Tot i el bon moviment, el pilot ha treballat bé i els ha aconseguit caçar poc abans d'entrar a la localitat d'Igualada. Ja als carrers de la capital anoienca, l'esprint era inevitable. El francès Nacer Bouhanni s'ha servit la revenja de la primera etapa de la Volta i aquest cop sí, ha derrotat clarament a Davide Cimolai i ha aixecat les mans com a vencedor.

Van Garderen manté el liderat de la Volta a Catalunya abans de la cinquena etapa, entre Valls i Lo Port (Tortosa), una ascensió que serà la que decidirà el futur de la ronda catalana.