Els problemes per defensar Meiya Tirera en el primer quart, 17-18 amb dotze punts de la pivot maliana del Cadí; l'endormiscament de Jordana i Ibekwe fins al descans, 33-30 amb cap punt de la base i l'aler locals; i la motivació del Cadi que ha arribat a Girona jugant-se bona part de les seves opcions de play-off semblava que podien complicar el darrer partit a Fontajau de l'Spar Citylift Girona a la lliga regular.

Però, a l'hora de la veritat, una zona 2-3 amb Alminaite al mig han desterrat Tirera del partit; la bona defensa de l'Uni ha anat empetitint cada cop més a les pirinenques que han acabat tirant la tovallola en un darrer quart on han arribat a perdre de 26 punts (70-44). Al final 72-51 i l'Uni que segueix treballant per arribar en forma al play off i, anant un pas massa enllà, a l'esperada final amb la repetició del clàssic duel contra l'Avenida.

Un bàsquet de Mima Coulibaly ha permès a l'Uni acabar el primer quart només un punt per sota (17-18) en una demostració de força interior que, però, no ha estat gens representativa del que ha passat en uns primers deu minuts on una altra pivot de Mali, en aquest cas Meiya Tirera del Cadí, ha estat un gran maldecap per a les gironines. Tirera ha anotat dotze punts que, juntament amb un parell de triples, de la gironina Bahí i de la veterana Tània Pérez, han permès a l'Uni guanyar el parcial contra un Uni en el que només Leo Rodríguez estava encertada en atac (9 punts).

Conscient de l'estrip que li estava fent Tirera, a l'inici del segon quart Èric Surís ha posat Alminaite en pista i, amb una zona 2-3 presidida pels llarguíssims braços de la lituana, a la pivot del Cadí se li ha acabat la festa (21-18, en un tres i no res). Però, llavors s'ha vist que l'Uni tenia més problemes que Tirera.

Pilotes perdudes, poques idees, especialment quan Leo Rodríguez ha anat a descansar, i la menuda Schimml ha tornat a posar el Cadí per davant amb cinc punts seguits (25-29). Tot i l'ofuscament d'Ibekwe, cap punt fins al descans, la millora en defensa i vuit punts de Haley Peters han obert la porta que l'Uni hagi arribat al descans tres punts per sobre en el marcador (33-30). I Meiya Tirera seguia encallada en els dotze punts del primer quart.

Ni Jordana, ni Ify Ibekwe havien anotat cap punt en tota la primera meitat, però, pensant que ja n'hi havia prou d'aquella la base de Torelló ha anotat un triple prou matiner en el tercer quart: 38-34. I, com no volent ser menys, Ibekwe ha fet el mateix en el següent atac gironí i aquells set punts de diferència, llavors la màxima diferència del partit per a qualsevol dels dos equips, ha acabat sent un punt d'inflexió.

El Cadí ha intentat evitar-ho aplicant la recepta tradicional de les pirinenques aquestes últimes temporades, apujar la intensitat defensiva, però l'Uni ja tenia decidit acabar amb els dubtes de la primera meitat. La defensa gironina cada cop ha encallat més l'atac del Cadí, Tirera seguia sent la màxima anotadora amb 14 punts, i dos tirs lliures de Jordana han trencat per primer cop la barrera dels deu punts de marge (51-40, en el minut 29). Poc després, un triple de Peters tancava el tercer quart (56-42).

En els últims deu minuts, l'Uni ja ha agafat la velocitat de creuer i el Cadí no ha tingut capacitat de resposta arribant a perdre de 26 punts (71-44). Al final, 72-51.